Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Με διψήφια αύξηση «έτρεξε» το α' τρίμηνο

Με υψηλό διψήφιο ποσοστό αύξησης έτρεξαν τα βασικά μεγέθη του ομίλου στο α' τρίμηνο του 2016, ξεπερνώντας την πρόβλεψη ανάπτυξης μεγεθών. Θετική εικόνα σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη.

Σαράντης: Με διψήφια αύξηση «έτρεξε» το α τρίμηνο

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο α' τρίμηνο του 2016 ο όμιλος Σαράντη, μια χρονιά όπου πέρα από την οργανική του ανάπτυξη ενσωματώνει τα οφέλη από τις πρόσφατες εξαγορές του σήματος ΑVA αλλά και της παραγωγικής Polipack.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της εταιρίας στο περιθώριο της πρόσφατης τακτικής γενικής συνέλευσης, ο κύκλος εργασιών για τους πρώτους τρεις μήνες της χρήσης παρουσιάζει διψήφιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων ακόμη και σε ομοειδή βάση.

Πάντως, το τελικό ποσοστό αύξησης ενισχύεται και από το σήμα AVA (το οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί στο περυσινό πρώτο πεντάμηνο) αλλά και της πολωνικής Polipack, που εξαγοράσθηκε στο τέλος του 2015.

Σ'αυτό το πλαίσιο, σημαντική αύξηση παρουσίασαν επίσης τα κέρδη EBITDA αλλά και η προ φόρων κερδοφορία με ρυθμό που ξεπερνά κατά πολύ την πρόβλεψη της διοίκησης του ομίλου για τις επιδόσεις του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την επίσημη πρόβλεψη για τα μεγέθη του 2016, ο όμιλος αναμένει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 11,2%, λειτουργικής κερδοφορίας κατά 20,8% και προ φόρων κερδοφορίας κατά 20,6% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v