Ικτίνος: Εκτόξευση κερδών στο 9μηνο 2007

Εκτόξευση κερδών στον όμιλο και στη μητρική εμφάνισαν τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006, της εταιρίας Ικτίνος. Ανοδικά κινήθηκαν και οι κύκλοι εργασιών.

Ικτίνος: Εκτόξευση κερδών στο 9μηνο 2007
Εκτόξευση κερδών στον όμιλο και στη μητρική εμφάνισαν τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006, της εταιρίας Ικτίνος. Ανοδικά κινήθηκαν και οι κύκλοι εργασιών.

Ειδικότερα, αύξηση 599,5% εμφάνισαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Ικτίνος Ελλάς, καθώς διαμορφώθηκαν στο 1,532 εκατ. ευρώ έναντι 0,219 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε βελτίωση κατά 16,76% και ανήλθε στα 13,311 εκατ. ευρώ έναντι 11,400 εκατ. ευρώ που ήταν το 9μηνο του 2006.

Σε επίπεδο μητρικής, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων σημείωσαν βελτίωση κατά 101,9% και ανήλθαν στο 1,240 εκατ. ευρώ από 0,614 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2006.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής, αυξημένος κατά 17,91%, ανήλθε στα 13,054 εκατ. ευρώ από 11,071 εκατ. ευρώ που ήταν το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε επίπεδο Ομίλου, η αύξηση των κερδών οφείλεται:

α) Σε αύξηση των κερδών της εισηγμένης κατά 626 χιλ. ευρώ, λόγω αύξησης των πωλήσεων κατά 18%, βελτίωση του συντελεστή μικτού κέρδους κατά 1,7% και συγκράτηση των γενικών εξόδων.

β) Στην βελτίωση των αποτελεσμάτων της θυγατρικής VIS LAPIS ΕΠΕ στο τομέα των εφαρμογών, και

γ) Στην υπεραξία που απέκτησε ο Όμιλος από την συμμετοχή στο real estate μέσω της Latirus Enterprises Ltd, που δραστηριοποιείται στον Όρμο Φανερωμένης.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Ικτίνος είναι πρωτοπόρος στην βιομηχανία μαρμάρου στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή δραστηριότητα, με καθετοποιημένη λειτουργία, με ιδιόχρηστα λατομεία, εργοστάσια κοπής και επεξεργασίας, δίκτυα πωλήσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό, υποκαταστήματα και εξειδίκευση στις εφαρμογές και στις καινοτόμες αρχιτεκτονικές λύσεις.

Στον τομέα του real estate ο Ομιλος δραστηριοποιείται μέσω της κυπριακής εταιρίας Latirus Enterprises Ltd, στην οποία κατέχει ποσοστό 20,3%, και η οποία αναπτύσσει (μέσω της συμμετοχής της στην ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.) project στη Σητεία Κρήτης για την δημιουργία τουριστικής μονάδας 700 κλινών, με συνεδριακό κέντρο, κέντρο θαλασσοθεραπείας, μαρίνα σκαφών, γήπεδο Golf, καθώς και δύο οικιστικές περιοχές, σε συνεργασία με την εταιρία Dolphin Capital Investors.

Στον τομέα της αιολικής ενέργειας, ο Ομιλος ξεκίνησε και δραστηριοποιείται μέσω της εταιρίας ΙΔΕΗ Α.Ε., πού πρόσφατα εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και η οποία διαθέτει άδεια παραγωγής και εγκατάστασης για αιολικό πάρκο ονομαστικής ισχύος 19,80MW στην περιοχή ”Μεγαλοβούνι” στο Δήμο Νικηφόρου του Νομού Δράμας, καθώς επίσης και άδεια παραγωγής για αιολικό πάρκο ονομαστικής ισχύος 8,0 MW στην περιοχή ”Σύνορα” στο Δήμο Νικηφόρου του Νομού Δράμας.

Τέλος, αναφέρεται, ότι η εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας επιβεβαιώνει την εφαρμογή καλά οργανωμένου στρατηγικού σχεδίου του Ομίλου, τόσο στον τομέα του μαρμάρου όσο και στους τομείς του real estate και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v