Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφοί Κορδέλλου: Διψήφια άνοδος στον όγκο των πωλήσεων

Με ισχυρή άνοδο πωλήσεών ξεκίνησε το 2016 για την εισηγμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά εμπορίας ειδών σιδήρου-χάλυβα. Συγκρατημένη αισιοδοξία για τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Αφοί Κορδέλλου: Διψήφια άνοδος στον όγκο των πωλήσεων

Άνοδο κύκλου εργασιών που φαίνεται να βασίζεται σε διεύρυνση μεριδίου αγοράς σημείωσε κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο η εισηγμένη εταιρεία εμπορίας ειδών σιδήρου-χάλυβα Αφοί Κορδέλλου.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε περισσότερο από 20%, όταν η αξία των πωλήσεων ανέβηκε με υψηλό μονοψήφιο ποσοστό. Η χαμηλότερη αύξηση των πωλήσεων σε αξία απ' ότι σε όγκο είναι αποτέλεσμα των μειωμένων διεθνών τιμών χάλυβα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Αν και δεν έχουμε στοιχεία, η γενικότερη εντύπωσή μας είναι πως η εγχώρια αγορά δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα και φυσικά κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα που είχαμε συνηθίσει πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Οπότε, αν είναι σωστή η παραπάνω εκτίμησή μας, τότε η δική μας βελτιωμένη επίδοση προέρχεται από διεύρυνση μεριδίων αγοράς. Άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις μας σε όλες τις κατηγορίες των πελατών» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το υπόλοιπο εννεάμηνο της χρήσης, επισημαίνεται μεν η γενικότερη κατάσταση μεταβλητότητας και αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει το σύνολο της οικονομίας, ωστόσο φαίνεται να επικρατεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας τόσο σε ότι αφορά τον όγκο των πωλήσεων, όσο και ως προς την εξέλιξη των τιμών (άνοδος των τιμών επιδρά συνήθως, θετικά στο περιθώριο κέρδους).

Οι τιμές μάλιστα έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν από τον περασμένο Δεκέμβριο, εξέλιξη που φαίνεται ότι σε ένα βαθμό πιθανολογείται ότι θα συνεχιστεί και κατά τους επόμενους μήνες.

Μεσοπρόθεσμα, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλύτερα τόσο για την εισηγμένη, όσο και για τον κλάδο, στο βαθμό που η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει μέσα από την υλοποίηση σημαντικών επενδυτικών προγραμμάτων.
Τέλος, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι σχέσεις της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες είναι πολύ καλές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v