Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Αναρτήθηκε η σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο

Διαθέσιμη στους επενδυτές είναι η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και του ελληνικού δημοσίου. Αναρτήθηκε σήμερα στο εικονικό data room (VDR). Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές.

ΟΛΘ: Αναρτήθηκε η σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο

Στα 220 εκατ. ευρώ, από σχεδόν 300 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν με το στρατηγικό σχέδιο του ΟΛΘ, περιορίζονται οι υποχρεωτικές επενδύσεις του επενδυτή που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό για τον οργανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΘ και του ελληνικού δημοσίου αναρτήθηκε σήμερα στο εικονικό data room, ώστε να υποβάλλουν ερωτήσεις οι υποψήφιοι επενδυτές. Στο επόμενο στάδιο, οι υποψήφιοι για το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΘ θα μπορούν να υποβάλλουν και τα σχόλιά τους.

Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) υποστήριζαν πρόσφατα πως οι δεσμευτικές προσφορές προγραμματίζονται για τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να υποβληθούν στα τέλη του ίδιου μήνα. Πάντως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν παραμείνει στο παιχνίδι της διεκδίκησης οι επτά από τους οκτώ ομίλους που πέρασαν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Πάντως, οι επισκέψεις υποψηφίων στον ΟΛΘ συνεχίζονται εν μέσω διαμαρτυριών από το προσωπικό του οργανισμού, που εδώ και ημέρες έχει ξεκινήσει κινητοποιήσεις. "Θερμή υποδοχή" επιφυλάχθηκε στον τελευταίο υποψήφιο που πέρασε τις πύλες του οργανισμού, την APM Terminals του δανέζικου ομίλου Maersk.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v