Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Είσοδος στις γραμμές Μαρόκου - Ισπανίας

Στις γραμμές Μαρόκου - Ευρώπης, η Attica. Η συμφωνία με Μαροκινούς επενδυτές για τη σύσταση της Africa Morocco Link. Με 49% η εισηγμένη -ναυλώνει και το πλοίο Διαγόρας. Τα δημοσιεύματα στην Ισπανία και τι απαντά η εισηγμένη.

Attica: Είσοδος στις γραμμές Μαρόκου - Ισπανίας

Την είσοδό της στις γραμμές διασύνδεσης του Μαρόκου με την Ευρώπη και μάλιστα με προνομιακό καθεστώς είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η Attica Συμμετοχών του ομίλου MIG.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ισπανικά μέσα, η Attica Συμμετοχών προχωρά στη σύσταση μικτής εταιρείας με επενδυτές από το Μαρόκο. Αντικείμενο της εταιρείας, που ονομάζεται Africa Morocco Link (AML), θα είναι η ακτοπλοϊκή διασύνδεση των λιμένων του Μαρόκου με την Ευρώπη.

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τη γραμμή Ταγγέρης - Αλγκεσίρας (Ισπανία), που αποτελεί την πιο κοντινή γραμμή διασύνδεσης, αλλά και αυτή που διακινεί τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών και οχημάτων. Η έναρξη δρομολογίων θα ξεκινήσει μέσα στον τρέχοντα μήνα και όπως μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα, έχει ήδη ναυλωθεί από την AML το πλοίο Διαγόρας που ανήκει στην Attica Συμμετοχών. Αναφέρεται μάλιστα ότι πρόκειται να ναυλωθεί σύντομα από την AML και το πλοίο Ελ. Βενιζέλος της ΑΝΕΚ.

Η σύσταση της μικτής εταιρείας και η έναρξη δραστηριοποίησης δεν διαψεύδεται από στελέχη της Attica, τα οποία επισημαίνουν ότι πάγια τακτική της είναι να προβαίνει σε επίσημες ανακοινώσεις όταν προκύπτουν εταιρικές εξελίξεις.

Σύμφωνα πάντως με παράγοντες της ελληνικής ακτοπλοΐας, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της Africa Morocco Link θα ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ και η Attica Συμμετοχών θα κατέχει το 49% του μετοχικού κεφαλαίου μαζί με το management. Το υπόλοιπο 51% κατέχεται σχεδόν μοιρασμένα από τράπεζα του Μαρόκου και τοπικό επιχειρηματία, ενώ υπάρχει πρόβλεψη δανειοδότησης από τοπική τράπεζα για το αναγκαίο κεφάλαιο κίνησης.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο και η σύνθεση των μετόχων επιτρέπει την άντληση κεφαλαίου κίνησης κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μέσω δανεισμού, το ύψος του οποίου εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί τα 15 εκατ. ευρώ μια και η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί με ναυλωμένα πλοία.

Η AML ως η μοναδική ιδιωτική εταιρεία που εδρεύει στο Μαρόκο θα έχει προνόμια, όπως η αποκλειστικότητα για γραμμές με αφετηρία τα λιμάνια της χώρας. Η γραμμή Ταγγέρης - Αλγκεσίρας από την οποία ξεκινά την δραστηριοποίησή της η AML αποτελεί την αποδοτικότερη, λόγω του διακινούμενου όγκου επιβατών και οχημάτων αλλά και της μικρής απόστασης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v