Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola ΗΒC: Προβλέπει ετήσια αύξηση εσόδων κατά 4-5% ως το 2020

Η εισηγμένη έθεσε στόχο την επιστροφή των περιθωρίων σε επίπεδα προ κρίσης, στο 11% από 7,5% για το σύνολο της χρήσης του 2015. Πώς είδαν το νέο guidance Credit Suisse και Deutsche Bank.

Coca Cola ΗΒC: Προβλέπει ετήσια αύξηση εσόδων κατά 4-5% ως το 2020

Τον στόχο ετήσιας αύξησης των εσόδων κατά 4-5% ετησίως ως το 2020 κατέθεσε η διοίκηση της Coca Cola Hellenic Bottling σε εκδήλωση-ενημέρωση των επενδυτών που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. 

Παράλληλα, η εισηγμένη έθεσε στόχο την επιστροφή των περιθωρίων σε επίπεδα προ κρίσης, στο 11% από 7,5% για το σύνολο της χρήσης του 2015. 

Η Coca Cola προβλέπει ετήσια αύξηση των όγκων για το σύνολο του κλάδου κατά 1,5% ως το 2020. 

Θετικές για την εταιρία δήλωσαν τόσο η Deutsche Bank όσο και η Credit Suisse, μετά το νέο guidance. Ο γερμανικός επενδυτικός οίκος υπογραμμίζει ότι με τη σωστή μακροοικονομική στήριξη, οι στόχοι της εταιρίας ενδέχεται να «επιβιώσουν» και να επιτευχθούν.  

Η Credit Suisse αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας αλλά και την τιμή-στόχο στις 1.500 πένες. Παράλληλα, σημειώνει ότι εάν η εισηγμένη πετύχει τους στόχους που θέτει, θα μπορούσε να σημαίνει μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 15%, υπό την υπόθεση σταθερών ισοτιμιών. 

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Coca-Cola HBC στους επενδυτές, το 2015 καταγράφηκαν οι καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων πέντε ετών αναφορικά με τους όγκους πωλήσεων και τα περιθώρια κέρδους. Η βελτίωση αυτή, αντανακλά τα σημαντικά πλεονεκτήματα του ομίλου αλλά και την ευελιξία στις εξελισσόμενες καταναλωτικές τάσεις σε ένα δυναμικό εμπορικά περιβάλλον.

Αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ο όμιλος εκτιμά ότι οι βελτιούμενες μακροοικονομικές και εμπορικές συνθήκες θα υποστηρίξουν την αύξηση του όγκου πωλήσεων σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται κατά την περίοδο μέχρι το 2020. Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνει μία μέση ετήσια αύξηση των όγκων πωλήσεων της συνολικής κατηγορίας μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση ποτών που θα αγγίζει το 1,5% στο σύνολο των αγορών

Η προαναφερθείσα βελτίωση των μακροοικονομικών και εμπορικών συνθηκών, σε συνδυασμό με τις προοπτικές ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου του ομίλου, ενισχύουν τις προσδοκίες για επιτάχυνση των αποτελεσμάτων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Βασιζόμενοι στις εκτιμήσεις αυτές όσον αφορά τους όγκους πωλήσεων της συνολικής κατηγορίας μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση ποτών στις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι τη διοίκησης περιλαμβάνουν:

- Μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων 4-5% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση (2015: 2,9%)

- Μείωση των συγκρίσιμων λειτουργικών εξόδων, ως ποσοστό επί των καθαρών εσόδων από πωλήσεις, από 26 έως 27% (2015: 29,2%)

- Βελτίωση του συγκρίσιμου περιθωρίου κέρδους (κέρδη προ τόκων και φόρων) στο 11% (2015: 7,5%)

Επίσης, ο όμιλος διατηρεί το στόχο των κεφαλαιουχικών του δαπανών στο εύρος 5,5-6,5% των καθαρών εσόδων από πωλήσεις, καθώς και τη δέσμευσή του για τη διατήρηση αρνητικού κεφαλαίου κίνησης.

Ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC επεσήμανε: «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό και εμπορικό περιβάλλον, έχουμε δημιουργήσει μία αποδοτικότερη και ισχυρότερη εταιρεία, έτοιμη για ανάπτυξη στο πλαίσιο των βελτιούμενων συνθηκών στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Δραστηριοποιούμαστε σε ένα γεωγραφικά ισορροπημένο μείγμα αγορών, με θετικές προοπτικές, καθώς και συγκεκριμένα πλάνα ανάπτυξης. Αυτοί οι παράγοντες αντανακλώνται στους στόχους που παρουσιάζουμε και αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη μας στις μεσοπρόθεσμες δυνατότητες της εταιρείας μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v