Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλωστ/γία Ναυπάκτου: Στο 100% δουλεύει το κλωστήριο

Τι απαντά ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Δημήτρης Πολύχρονος για την οικονομική πορεία του 2016 και για τις σημαντικές αποφάσεις που εξετάζονται να ληφθούν γύρω από την παραγωγική μονάδα της Ναυπάκτου.

Κλωστ/γία Ναυπάκτου: Στο 100% δουλεύει το κλωστήριο

«Φέτος είναι η πρώτη χρονιά πλήρους επαναλειτουργίας του κλωστηρίου μας στην Ναύπακτο, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να δουλεύει με παραγωγική δυναμικότητα 100% από το δεύτερο φετινό τρίμηνο. Πέραν αυτού, έχουμε δημιουργήσει σταθερές σχέσεις με τους πελάτες μας, ενώ καταφέραμε να μειώσουμε το ενεργειακό μας κόστος μέσα από την επιλογή συνεργασίας με ιδιωτικό πάροχο».

Αυτά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου κ. Δημήτριος Πολύχρονος κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας, συμπληρώνοντας πως η φετινή πορεία του ομίλου αναμένεται να είναι καλύτερη από την αντίστοιχη περυσινή, καθώς:

• Η πλήρης επαναλειτουργία του εργοστασίου αναμένεται να αυξήσει τον ετήσιο κύκλο εργασιών της μητρικής εταιρείας κατά περίπου 30%, ευελπιστώντας ότι για το σύνολο της χρονιάς το EBITDA της μητρικής θα κυμανθεί σε θετικό επίπεδο.

• Ελπίζεται ότι στο θετικό EBITDA θα συμβάλλουν σε ενοποιημένη βάση και οι δύο θυγατρικές (εκκοκκιστήριο και φωτοβολταϊκό πάρκο).

Σε ερώτηση του Euro2day.gr για το αν έχει ληφθεί απόφαση προκειμένου να γίνουν επενδύσεις με στόχο τον εκσυγχρονισμό του κλωστηρίου και την αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας, ο κ. Δημήτρης Πολύχρονος απάντησε πως «το θέμα εξετάζεται, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση», αφήνοντας να εννοηθεί πως η σχετική απάντηση θα δοθεί στους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v