Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή Πίστη: Πώς θα αξιοποιήσουμε το «όπλο» της EBRD

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Χρήστος Γεωργακόπουλος, κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της. Η υπεραπόδοση στην κρίση, οι ανοδικοί φετινοί στόχοι και η διάθεση για αγορά ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Πώς θα αξιοποιήσουμε το «όπλο» της EBRD

«Μπορεί η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) να μην έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στην Ευρωπαϊκή Πίστη, ωστόσο το βαρύ όνομά της αξίζει περισσότερο από μερικά εκατομμύρια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για όνομα με μεγάλο ειδικό βάρος, που εμείς ως πωλητές θα εκμεταλλευθούμε στο έπακρο. Η συμμετοχή της αποτελεί έκφραση έμπρακτης εμπιστοσύνης για τη φερεγγυότητα και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Πίστης».

Συνολικότερα, ο κ. Γεωργακόπουλος αφενός προχώρησε σε μια ιστορική αναφορά των οικονομικών επιδόσεων της ασφαλιστικής εταιρείας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και αφετέρου, αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους της εισηγμένης.

Ειδικότερα, από το 2009 έως και το 2015, η Ευρωπαϊκή Πίστη:

α) Αύξησε την παραγωγή της από τα 114,7 στα 172,7 εκατ. ευρώ, όταν κατά την ίδια περίοδο ο ασφαλιστικός κλάδος υποχώρησε κατά 36%. Έτσι, διεύρυνε το μερίδιο αγοράς της από το 2,2% στο 4,8%.

β) Ανέβασε το ύψος των ιδίων κεφαλαίων της από τα 40 στα 81,1 εκατ. ευρώ, χωρίς στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

γ) Πολλαπλασίασε την προ φόρων κερδοφορία της από τα 3,7 στα 16,1 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη φετινή πορεία της Ευρωπαϊκής Πίστης, ο κ. Γεωργακόπουλος αφού ανέφερε ότι στο α' τρίμηνο η προ φόρων κερδοφορία ήταν αυξημένη σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, εστίασε στους στόχους για αύξηση της παραγωγής κατά 5,5%, για μείωση του κόστους πρόσκτησης κατά 1%, για υποχώρηση των γενικών εξόδων κατά 0,5% και για διατήρηση της προ φόρων κερδοφορίας στα επίπεδα του 2015.

Επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, ο CEO της εισηγμένης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

• Η Ευρωπαϊκή Πίστη ενδιαφέρεται για πιθανές εξαγορές ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων (όχι εταιρειών) σε μια περίοδο που παρατηρείται γενικότερη κινητικότητα στην αγορά.

• Η εταιρεία θα συνεχίσει την πολιτική της για ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεών της.

• Δεν υπάρχει καμιά ανάγκη σήμερα για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το θέμα θα εξεταστεί στο μέλλον, στον βαθμό που η ανάπτυξη της εταιρείας απαιτεί πρόσθετα κεφάλαια.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο θα διανεμηθεί στους μετόχους στις 28 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v