Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Ανοδικές προσδοκίες για τη φετινή χρονιά

Πώς σχολιάζουν ο πρόεδρος και ο CEO τη στροφή που πραγματοποίησε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της κρίσης, την πορεία των οικονομικών επιδόσεων και τις προοπτικές. Πάνω από το 50% των πωλήσεών της κατευθύνεται στο εξωτερικό.

Mevaco: Ανοδικές προσδοκίες για τη φετινή χρονιά

Στην αναγκαστική στροφή της εταιρείας παραγωγής μεταλλικών συστημάτων από τους βιομηχανικούς πελάτες προς τις εταιρείες κατασκευαστικής δραστηριότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της MEVACO κ. Δημήτρης Κωστόπουλος κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

«Πριν από την κρίση, εξυπηρετούσαμε κατά κύριο λόγο πελάτες από την εγχώρια βιομηχανία, τομέας ωστόσο που σήμερα έχει υποχωρήσει δραστικά. Έτσι, αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε εξυπηρετώντας κυρίως τον κατασκευαστικό κλάδο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σήμερα αυτή η προσαρμογή είναι σε εξέλιξη. Οι πελάτες μας μας μαθαίνουν, ικανοποιούνται από τη δουλειά μας και αυτό αποτελεί πρόκριμα και για την ανάληψη νέων εργασιών στο μέλλον, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης κ. Σπύρο Δελένδα.

Ενδεικτικές εργασίες που έχει αναλάβει η MEVACO είναι αυτές στο Αεροδρόμιο της Αθήνας (προσδοκίες για νέες δουλειές τόσο στο Ελευθέριος Βενιζέλος όσο και στα άλλα αεροδρόμια που θα ιδιωτικοποιηθούν και στα οποία θα γίνουν επενδύσεις), στην κατασκευή του μεταλλικού τμήματος φωτοβολταϊκών πάρκων (το σύνολό τους κατευθύνεται πλέον στο εξωτερικό), στη συμμετοχή σε αμυντικά συστήματα, στην ανάληψη εργασιών για λογαριασμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και φυσικά τη συμβολή στα έργα των οδικών αξόνων (π.χ. μεταλλικά τμήματα σηράγγων).

Το 2015, το 53% του συνολικού κύκλου εργασιών αφορούσε προϊόντα που κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό, ποσοστό που διατηρείται μέχρι τώρα και μέσα στη φετινή χρονιά.

«Η στροφή μας αυτή μας έχει διατηρήσει ζωντανούς και υγιείς στο πολύ δύσκολο περιβάλλον των τελευταίων ετών», σημείωσε ο κ. Κωστόπουλος, συμπληρώνοντας πως «η εταιρεία εξυπηρετεί κανονικά όλες τις υποχρεώσεις της, δεν μείωσε τις αμοιβές του προσωπικού της και ανταποκρίνεται πλήρως στις οφειλές της προς τις τράπεζες.

Σε περίπτωση μάλιστα που εξομαλυνθεί η κατάσταση στην οικονομία, προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και αρχίσουν να υλοποιούνται επενδύσεις, τότε η MEVACO θα μπορούσε να διεκδικήσει πολύ πιο μεγάλο όγκο εργασιών».

Ο κύκλος εργασιών του πρώτου πενταμήνου διαμορφώθηκε στα 9,1 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένος κατά 10% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως το πρώτο τρίμηνο του 2015 ήταν ιδιαίτερα ισχυρό, ενώ αντίθετα το τρίτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς ήταν ιδιαίτερα ασθενικό εξαιτίας των επιπτώσεων από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.

Έτσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, ο φετινός κύκλος εργασιών θα κυμανθεί γύρω στα 19-20 εκατ. ευρώ (έναντι 17,5 εκατ. πέρυσι), επίδοση που οδηγεί σε ένα επίπεδο κερδοφορίας κοντά στο μηδέν.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v