Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλιστικά μέτρα από Mινωϊκές στην HSW για το μετοχολόγιο

Αύριο εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα με αίτηση προσωρινής διαταγής των Μινωικών Γραμμών. Ζητά πλήρη πρόσβαση στο μετοχολόγιο της Hellenic Seaways και διαφάνεια στις διαδικασίες έκδοσης νέων μετοχών.

Ασφαλιστικά μέτρα από Mινωϊκές στην HSW για το μετοχολόγιο

Αύριο, την ίδια δηλαδή μέρα με την Γενική Συνέλευση της εταιρίας Hellenic Seaways, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα με αίτηση προσωρινής διαταγής, που έκαναν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι Μινωικές Γραμμές, ως μέτοχος της εταιρίας με ποσοστό της τάξεως του 47-48%, ζητώντας πλήρη πρόσβαση στο μετοχολόγιο της HSW, αλλά και διαφάνεια στις διαδικασίες έκδοσης νέων μετοχών.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, θα πρέπει να θεωρείται πιθανό και το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης.

Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή των Μινωικών, (τον μετοχικό έλεγχο της οποίας κατέχει ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι) γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας της να αποκτήσει την πλειοψηφία της HSW.

Ανεβάζοντας συνεχώς το τίμημα, οι Μινωικές έχουν ήδη καταφέρει να εξασφαλίσουν ποσοστό της τάξεως του 48% καταβάλλοντας σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και αντίτιμο της τάξεως των 5 ή και 6 ευρώ ανά μετοχή, όταν η εσωτερική αξία της μετοχής, τοποθετείται στη περιοχή του 1 ευρώ.

Με δεδομένο ωστόσο το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει ποσοστό 40,18%, ενώ ορισμένοι άλλοι μέτοχοι, με πυρήνα τον Γιάννη Σ. Βαρδινογιάννη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Αγαπητό, δεν φέρονται προς ώρας διατεθειμένοι να πωλήσουν ο στόχος των Μινωικών περνά από την απόκτηση μετοχών που κατέχουν διάφοροι αφανείς μικρομέτοχοι.

Γι αυτό και ζητά πρόσβαση στο μετοχολόγιο, την οποία δεν της έχει προσφέρει ως τώρα η διοίκηση, επικαλούμενη σύμφωνα με πληροφορίες, την προστασία προσωπικών δεδομένων, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να προσφύγουν οι Μινωϊκές στα ασφαλιστικά μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v