Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έλαστρον: Απορροφά την Corus Καλπίνης Σίμος

Η συγχώνευση αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Έλαστρον για τη συγκέντρωση των δραστηριοτήτων του χαλυβουργικού τομέα του ομίλου και τον προσανατολισμό σε δραστηριότητες με εξαγωγικό χαρακτήρα.

Έλαστρον: Απορροφά την Corus Καλπίνης Σίμος

Η Έλαστρον ΑΕΒΕ ανακοινώνει ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε την συγχώνευση με την εταιρία Corus - Καλπίνης - Σίμος ΑΒΕΕ με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Η εν λόγω εταιρική πράξη αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης εξαγοράς της συμμετοχής της Tata Steel Nederland BV στην εταιρία Corus - Καλπίνης - Σίμος με την οποία η Έλαστρον απέκτησε το σύνολο των μετοχών της υπό απορρόφηση εταιρίας.

Η περιγραφείσα συγχώνευση αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Έλαστρον για τη συγκέντρωση των δραστηριοτήτων του χαλυβουργικού τομέα του ομίλου και τον προσανατολισμό σε δραστηριότητες με εξαγωγικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα αναμένεται να συμβάλλει στην μεγέθυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου καθώς και στην βελτίωση των χρηματοοικονομικών δεικτών μέσω της επίτευξης οικονομιών κλίμακος.

Η συγχώνευση θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του κ.ν. 2190/20 και των άρθρων 1-5 του ν. 2166/93, ενώ τελεί υπό την αίρεση έγκρισης των αρμόδιων αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v