Ανάληψη δύο έργων από την Αλουμύλ

Η Διοίκηση της Αλουμύλ ανακοινώνει την ανάληψη δύο νέων έργων, που αφορούν το Μουσείο Ακροπόλεως και το μεγάλο κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης. Ο Όμιλος παράλληλα, βραβεύεται για όγδοη φορά από τον Europe’s 500 για τη συνεισφορά του στην ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη.

Ανάληψη δύο έργων από την Αλουμύλ
Η Διοίκηση της Αλουμύλ ανακοινώνει την ανάληψη δύο νέων έργων, που αφορούν το Μουσείο Ακροπόλεως και το μεγάλο κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης. Ο Όμιλος παράλληλα, βραβεύεται για όγδοη φορά από τον Europe’s 500 για τη συνεισφορά του στην ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, παγκοσμίως γνωστά αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά γραφεία συμμετέχουν στο σχεδιασμό και στην κατασκευή του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως.

Το Μουσείο, αποτελεί σύνθετο έργο, στόχος του οποίου – μεταξύ άλλων - είναι η κατασκευή ενός κελύφους όπου θα κυριαρχεί το γυαλί και το αλουμίνιο. Ταυτόχρονα, ο επισκέπτης θα συναντά το λιγότερο δυνατό, εσωτερικές επιφάνειες από τσιμέντο.

Σε συνεργασία και συντονισμό με τη Διεύθυνση Μεγάλων Έργων της Αλουμύλ, θα κατασκευαστούν συνολικά 900 μ2, για τα οκτακόσια παράθυρα, τις πόρτες και το αίθριο 300 μ2, επί των οποίων δεσπόζουν οι σειρές αρχιτεκτονικού προφίλ της ΑΛΟΥΜΥΛ Μ15000 Prestige, M10800 Skylight και M5600 Solar Shading.

Αξίζει να τονιστεί πως ολόκληρη η στέγη του κτηρίου, συνολικής επιφάνειας 2.000 m2, καθώς και μια ειδική μήτρα για τα γυάλινα κιγκλιδώματα συνολικού μήκους 1.200 μέτρων, καλύφθηκαν με την κατασκευή ενός νέου υαλοπετάσματος-συστήματος, σε συνεργασία με το διεθνώς γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Bernard Tschumi και το μελετητικό γραφείο MDE.

Παράμετρος αποφασιστικής βαρύτητας για την ανάληψη του έργου στάθηκε η πιστοποίηση των αρχιτεκτονικών σειρών για κορυφαία θερμοηχομόνωση, ανεμοστεγανότητα, υδατοπερατότητα και ποιότητα βαφής από τα αυστηρότερα Ινστιτούτα διεθνώς, σε συνδυασμό με σχεδιασμό απαράμιλλης λειτουργικότητας και αισθητικής. Το κέλυφος του έργου παραδόθηκε πρόσφατα και ακολουθούν οι διαδικασίες μεταφοράς των αρχαιοτήτων.

Επιβλητικό και σύνθετο είναι επίσης το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης με πρόσθετο προπονητήριο. Στο Δήμο Νέας Αλικαρνασσού, σε περίοπτη θέση, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, είναι ικανό να φιλοξενεί μέχρι 5.200 θεατές.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν τα πιστοποιημένα κατά CE συστήματα της ΑΛΟΥΜΥΛ Μ6 SOLAR STANDARD ALUTHERM και Μ9400, γνωστά για τις υψηλές τους επιδόσεις σε θέματα στεγανοποίησης και στατικής αντοχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κεκλιμένο υαλοπέτασμα το οποίο διατρέχει την περιφέρεια τόσο του Γυμναστηρίου, όσο και του προπονητηρίου, λειτουργώντας ως ”στεφάνη” ανάμεσα στο στέγαστρο και τις κερκίδες.

Πρόκειται για εξαιρετικά σύνθετη κατασκευή, η οποία στηρίζεται σε μεταλλικό χωροδικτίωμα, το οποίο περιβάλλει την οροφή του Γυμναστηρίου δίνοντας στη σύνθετη κάτοψη σχήμα νιφάδας χιονιού.

Λόγω των υψηλών απαιτήσεων αντισεισμικότητας, τόσο το υποκείμενο χωροδικτίωμα όσο και το ίδιο το κεκλιμένο υαλοπέτασμα έχουν την δυνατότητα μετακινήσεως ως προς δύο άξονες.

Το υαλοπέτασμα Μ6 λόγω των ειδικών προβλέψεων που διαθέτει, αποδείχθηκε το καταλληλότερο σύστημα για τις ιδιαίτερες και υψηλότατες τεχνικές και αισθητικές απαιτήσεις της κατασκευής.

Παράλληλα, ο Όμιλος, ως ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, διακρίθηκε για όγδοη φορά από το 1996 (1996, 1998, 2001-2006) σε πανευρωπαϊκούς όρους ανάπτυξης. Πρόκειται να βραβευθεί σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην Πράγα από τον Οργανισμό ”Europe’s 500 - Entrepreneurs for Growth”.

Στο χρονικό διάστημα 2003-2006, η εταιρία παρουσίασε αύξηση κατά 63% στις θέσεις εργασίας, δημιουργώντας 846 νέες θέσεις εργασίας από το 2003 και αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 184 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 80%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα της GrowthPlus διεξήχθη ανάμεσα σε 28 συνολικά χώρες, 25 κράτη μέλη της Ε.Ε. και τη Νορβηγία, την Ισλανδία και την Ελβετία. Ο GrowthPlus είναι ο πανευρωπαϊκός οργανισμός των δυναμικότερων επιχειρηματιών.

Δραστηριοποιείται ενεργά στην προβολή και προώθηση του ευρωπαϊκού επιχειρείν, ενώ παράλληλα προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο την αναβάθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ακολουθώντας αυστηρά κριτήρια επιλογής, η GrowthPlus εκδίδει κάθε χρόνο μια λίστα με τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης, απ’ όλους τους κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v