Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Τι «βλέπει» για το 2016

Πώς βλέπει η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου πληροφορικής τη φετινή οικονομική της πορεία. Οι αυξημένες προκλήσεις, η στρατηγική που ακολουθείται και η ένταση των προσπαθειών για ανάληψη σημαντικών έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Space Hellas: Τι «βλέπει» για το 2016

«Το 2015 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμάς, με άνοδο εσόδων, βελτίωση κερδών, μείωση του δανεισμού μας κατά πέντε εκατ. ευρώ και συνέχιση των επενδύσεών μας», δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Space Hellas ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Γιάννης Μερτζάνης, συμπληρώνοντας:

«Έχουμε καταφέρει ως Όμιλος να κεφαλαιοποιήσουμε τη στρατηγική που ακολουθούμε εδώ και χρόνια, κυρίως με την επικέντρωση στην εξυπηρέτηση των αυξημένων και διευρυμένων αναγκών των μεγάλων πελατών μας, αφού καταφέραμε να επενδύσουμε και να ακολουθήσουμε την επανάσταση που συμβαίνει στον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών».

Αντίθετα, η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από την εταιρία ως δυσκολότερη, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται πως θα είναι κακή. Μέρος του προβλήματος είναι ότι το 2016 αποτελεί έτος-γέφυρα μεταξύ των δύο προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα ο σχετικός τζίρος του Ομίλου (γύρω στο 25% του συνολικού το 2015) να αναμένεται μειωμένος.

«Τα πράγματα είναι φέτος δύσκολα παγκοσμίως, αλλά εμείς είμαστε προσηλωμένοι στην πορεία μας και ελέγχουμε τα πράγματα που μας αφορούν», σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Σπύρος Μανωλόπουλος, συμπληρώνοντας: «Δεν εξαρτώμεθα ως Όμιλος από τα δημόσια έργα, ούτε για μας η αύξηση των εσόδων αποτελεί αυτοσκοπό. Αντίθετα, εστιάζουμε στην κερδοφορία των εργασιών μας, στην ανάληψη έργων που θα εισπραχθούν και φυσικά στη χρηματοοικονομική μας ευρωστία».

Ο διευθυντής marketing του Ομίλου κ. Τάκης Μπέλλος αναφέρθηκε στη συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων της εισηγμένης με τους ξένους μεγάλους κατασκευαστές-προμηθευτές, με αποτέλεσμα τη λήψη επιπλέον πιστοποιήσεων και την άντληση τεχνογνωσίας, γεγονότα που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η φετινή πορεία

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Γιάννης Δουλαβέρης ανέφερε πως η πορεία του πρώτου φετινού εξαμήνου δεν υπολείπεται ιδιαίτερα της αντίστοιχης περυσινής και πως οι σχέσεις της εταιρίας με τις τράπεζες παραμένουν άριστες. «Οι τράπεζες θέλουν να συνεργάζονται με αξιόπιστους πελάτες και εμείς ανήκουμε σ' αυτούς», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Έτσι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το 2016 δύσκολα θα επαναληφθεί ο περυσινός κύκλος εργασιών, ωστόσο θα πρόκειται για μια κερδοφόρο χρονιά.

Τέλος, ο κ. Γιάννης Μερτζάνης αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται προκειμένου μέσα στο επόμενο εξάμηνο-δωδεκάμηνο να υπογραφούν σημαντικές νέες συμβάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εντός της χώρας, ενδεικτική είναι η περίπτωση του Σύζευξις, στο οποίο παρατηρείται κινητικότητα και ενδεχομένως να υπάρξουν συμβασιοποιήσεις μέσα στο 2016.

Στο εξωτερικό διεκδικούνται έργα στο Κατάρ (ενόψει και του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου το 2022), κινήσεις γίνονται στο Ιράν, στα Βαλκάνια και αλλού, ενώ θέμα ημερών είναι να ξεκινήσει στη Φρανκφούρτη η λειτουργία τηλεπικοινωνιακού κόμβου, με στόχο την προσέλκυση πελατών στο κομμάτι της τηλεπικοινωνιακής διαχείρισης.

Ειδικότερα, στις προθέσεις της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών cloud στη Γερμανία, απ' όπου θα δίδεται η δυνατότητα διασύνδεσης με τους υπάρχοντες κόμβους της British Telecom σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Σερβία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v