Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εξηγήσεις από τον CEO για τα ανοίγματα στον ιδιωτικό τομέα

Η παρέμβαση της ηγεσίας της ΔΕH, γίνεται ενόψει της γενικής συνέλευσης της 30 Ιουνίου, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει την μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ σε Δημόσιο, στρατηγικό επενδυτή και επενδυτές του Χρηματιστηρίου. Γιατί δέχεται κριτική η διοίκηση.

ΔΕΗ: Εξηγήσεις από τον CEO για τα ανοίγματα στον ιδιωτικό τομέα
Προσπάθεια να «κατευνάσει» αντιδράσεις εργαζομένων και να αντιμετωπίσει την κριτική (από τα αριστερά) που δέχεται τόσο η διοίκηση όσο και η κυβέρνηση σχετικά με τις επιλογές τους για τη ΔΕΗ (μεταβίβαση ΑΔΜΗΕ) και την αγορά ηλεκτρισμού (άνοιγμα αγοράς), αποτελεί η ανοικτή επιστολή που απέστειλε σε όλους τους εργαζόμενους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης.

Η παρέμβαση της ηγεσίας της ΔΕH, γίνεται ενόψει της γενικής συνέλευσης της 30 Ιουνίου, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει την μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ σε Δημόσιο, στρατηγικό επενδυτή και επενδυτές του Χρηματιστηρίου, ενώ απαντά και στην κριτική που δέχτηκε για την απόφαση να μεταβιβάσει στον ιδιωτικό τομέα πελατολόγιο 400.000 καταναλωτών.

Την ίδια στιγμή η ΔΕH αντιμετωπίζει το πρόβλημα των απλήρωτων λογαριασμών που φτάνουν τα 2,7 δισ. ευρώ στερώντας την επιχείρηση από πολύτιμη ρευστότητα. Τέλος έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των ανεξάρτητων προμηθευτών και κυρίως όσων διαθέτουν ανταγωνιστικές προς τις λιγνιτικές της ΔΕH, μονάδες φυσικού αερίου, που κάθε μήνα αφαιρούν από τη ΔΕH μερίδια λιανικής της τάξης του 1% και μάλιστα καλοπληρωτών πελατών.

Έτσι, ο κ. Παναγιωτάκης καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και δεσμευτούν για τους επιχειρησιακούς στόχους της ΔΕH. «Ο καθένας να εκτελεί τα καθήκοντά του σαν από αυτά να εξαρτάται το μέλλον της ΔΕH. Καμία ολιγωρία, καμία σπατάλη, καμία εμμονή σε ενέργειες και συνήθειες που αντιβαίνουν στην παραγωγική λειτουργία και στη μείωση του κόστους. Οι εργαζόμενοι της ΔΕH είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας. Αφουγκράζονται τα μηνύματα και προσαρμόζουν ανάλογα την εργασιακή συμπεριφορά και τις διεκδικήσεις τους. Όσες προσπάθειες, όσες θυσίες και αν χρειαστούν είμαι βέβαιος ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕH θα ανταποκριθούν. Για τη ΔΕH, για τη χώρα, για εμάς τους ίδιους και για τα παιδιά μας.

Η ΔΕH του μέλλοντος θα είναι διαφορετική. Στα χέρια όλων μας είναι να την κάνουμε ισχυρότερη», καταλήγει η επιστολή Παναγιωτάκη.

 

* Το πλήρες κείμενο της επιστολής Παναγιώτακη στους εργαζομένους δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v