ΠΕΤΡΟ: Ανοδική αναθεώρηση κερδοφορίας για 2007

Σε έμμεση ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία της τρέχουσας χρήσης προχώρησε η εισηγμένη Πετρόπουλος ΑΕΒΕ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

ΠΕΤΡΟ:  Ανοδική αναθεώρηση κερδοφορίας για 2007
Σε έμμεση ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία της τρέχουσας χρήσης προχώρησε η εισηγμένη Πετρόπουλος ΑΕΒΕ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου διατυπώνεται η εκτίμηση από πλευράς διοίκησης ότι τα κέρδη μετά τους φόρους του 2007 θα αυξηθούν πάνω από 50%, σε σύγκριση με τα κέρδη του 2006. Στην αντίστοιχη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης η διοίκηση της εταιρείας διατύπωνε την εκτίμηση ότι τα κέρδη μετά τους φόρους του 2007 θα είναι 20% υψηλότερα από τα κέρδη του 2006.

Η Πετρόπουλος ΑΕΒΕ έκλεισε το 2006 με καθαρά μετά φόρων κέρδη 3,15 εκατ ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο και 3,1 εκατ ευρώ σε επίπεδο μητρικής. Στο 9μηνο της τρέχουσας χρήσης εμφάνισε ήδη καθαρά κέρδη 4,5 εκατ ευρώ έναντι 2 εκατ ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα ( άνοδος κατά 119%. Επομένως ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας κατά 50% φέτος σε σύγκριση με πέρσι έχει ήδη επιτευχθεί ακόμη και αν στο δ τρίμηνο ο όμιλος δεν εμφανίσει κέρδη.

Με δεδομένο ότι όπως τονίζεται και στις δύο ανακοινώσεις η πρόσφατα εξαγορασθείσα δραστηριότητα στο τομέα των μπαταριών δεν προβλέπεται να έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα του 2007 , η ανοδική αναθεώρηση της εκτίμησης κερδοφορίας επέρχεται από την παραδοσιακή δραστηριότητα της εταιρείας.

Η πρόσφατα εξαγορασθείσα δραστηριότητα στο τομέα των μπαταριών δεν προβλέπεται να έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα του 2007. Στο 9μηνο το μικτό περιθώριο σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 21,9% χάρη και στην ευνοϊκή συγκυρία της ισοτιμίας ευρώ με γιεν για το σύνολο όμως του έτους η διοίκηση της εταιρείας όπως αναφέρεται στην αναλυτική κατάσταση αποτελεσμάτων δηλώνει ότι αναμένεται να διαμορφωθεί στα παραδοσιακά επίπεδα του 18 με 19%.

Ήδη το μικτό περιθώριο της κατά τη διάρκεια του γ τριμήνου υποχώρησε σε σχέση με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα ( 22,5% στις 30/6) Η Πετρόπουλος ενέγραψε στο γ τρίμηνο κεφαλαιακά κέρδη 860 χιλ ευρώ από τη πώληση ιδίων μετοχών τα οποία ανήχθησαν απευθείας στα ίδια κεφάλαια ενώ προέκυψε και κέρδος από υπεραξία ακινήτων ύψους 368 χιλ ευρώ λόγω της αποτίμησής τους σε εύλογη αξία . Η εταιρεία διέθετε στις 30/9 μακροπρόθεσμα δάνεια 19,8 εκατ ευρώ και βραχυπρόθεσμα 7,6 εκατ ευρώ.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v