Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&B: Νέος επιχειρηματικός κλάδος

Τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού κλάδου και συγκεκριμένα της Γεωθερμίας, με στόχο τη διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των νέων προοπτικών που ανοίγονται για ανάπτυξη του Ομίλου, γνωστοποίησε η διοίκηση της S&B Bιομηχανικά Ορυκτά. Οι νέες διοικητικές αλλαγές του ομίλου.

S&B: Νέος επιχειρηματικός κλάδος
H S&B Bιομηχανικά Ορυκτά ανακοινώνει ότι με απόφαση της από 15/11/2007 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, επέρχονται οι παρακάτω οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες θα ισχύσουν πλήρως από 1 Ιανουαρίου 2008.

Δημιουργείται ένας νέος επιχειρηματικός κλάδος, αυτός της Γεωθερμίας, με στόχο τη διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των νέων προοπτικών που ανοίγονται για ανάπτυξη του Ομίλου S&B σε ένα καινούργιο επιχειρηματικό τομέα, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες (σχετική ανακοίνωση από 6/11/2007).

Επικεφαλής της νέας αυτής δραστηριότητας αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Καπαγιαννίδης, Διευθύνων Σύμβουλος από το 1995 της θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. Ο κ. Καπαγιαννίδης έχει σπουδάσει Μηχανολόγος-Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ινστιντούτο REFA της Γερμανίας. Είναι στέλεχος του Ομίλου S&B από το 1989 και στο διάστημα 1990-1994 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Μπεντονίτη. Ο κ. Καπαγιαννίδης θα προΐσταται και της Δραστηριότητας Διαχείρισης Ακινήτων.

Ο κ. Σωτήρης Χατζίκος, Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου της S&B από το 2004, αναλαμβάνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. (με αντίστοιχη απόφασή του Δ.Σ. της Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.). Ο κ. Χατζίκος έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Μanchester Business School. Εργάζεται στην Εταιρία από το 1994.

Ο κ. Κρίτων Αναβλαβής, Γενικός Διευθυντής Μπεντονίτη από το 1995, θα αναλάβει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή Ομίλου. Ο κ. Αναβλαβής έχει σπουδάσει Μηχανολόγος-Ναυπηγός στο Πανεπιστήμιο του Newcastle Upon Tyne (BSc, MSc) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο INSEAD. Εργάζεται στην Εταιρία από το 1990.

Ο κ. Γιάννης Πανιάρας, Διευθυντής Χυτηρίων του κλάδου Μπεντονίτη από το 2005, θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Μπεντονίτη. O κ. Πανιάρας έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Imperial College του Λονδίνου (ΒSc, MSc) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το ΙΝSEAD. Εργάζεται στην Εταιρία από το 1997.

Ο κ. Θωμάς Ανδρουλάκης, Γενικός Διευθυντής Περλίτη από το 2000, θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Βωξίτη και Otavi, με σκοπό την ανάπτυξη και των δύο αυτών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και την εκμετάλλευση πιθανών συνεργιών μεταξύ τους. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο (ΜSc) στην Επιστήμη της Διοίκησης και στην Προχωρημένη Χημική Μηχανική (MSc in Advanced Chemical Engineering) από το Imperial College του Λονδίνου. Εργάζεται στην Εταιρία από το 1991.

Ο κ. Αρις Χατζηπαρασκευάς, Γενικός Διευθυντής Otavi από το 2005, θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Περλίτη. Ο κ. Χατζηπαρασκευάς έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Παραγωγής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.). Εργάζεται στην Εταιρία από το 1996.

Ο κ. Δημήτρης Κονταρούδας, Γενικός Διευθυντής Βωξίτη από το 2000, συνταξιοδοτείται από την Εταιρία, μετά από 20 χρόνια σε διάφορες ηγετικές θέσεις στην S&B.

Με την ανωτέρω αναδιοργάνωση ηγετικών ρόλων, ο Ομιλος S&B στοχεύει στην πλέον αποτελεσματική επίτευξη της αναπτυξιακής του στρατηγικής, στην εκπλήρωση του οράματός του (να αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις βιομηχανικών ορυκτών στον κόσμο με κριτήριο την οικονομική αξία της επιχείρησης) και στη δικαίωση των προσδοκιών των μετόχων του και εν γένει του επενδυτικού κοινού και της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v