Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Ο Σ. Χατζίκος διευθύνων σύμβουλος

Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Μοτοδυναμική αναλαμβάνει ο κ.Σωτήρης Χατζίκος, νυν Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Ο μέχρι σήμερα CEO κ. Κωνσταντίνος Καπαγιαννίδης θα αναλάβει τη θέση Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Μοτοδυναμική. Νέα οργανωτική δομή με τη δημιουργία τεσσάρων νέων Κλάδων.

Μοτοδυναμική: Ο Σ. Χατζίκος διευθύνων σύμβουλος
Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Μοτοδυναμική αναλαμβάνει ο κ.Σωτήρης Χατζίκος, νυν Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Ο μέχρι σήμερα CEO κ. Κωνσταντίνος Καπαγιαννίδης θα αναλάβει τη θέση Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Μοτοδυναμική.

Επιπλέον, με απόφαση του Δ.Σ. του Ομίλου της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ο κ. Kωνσταντίνος Καπαγιαννίδης θα αναλάβει τον υπό σύσταση νέο Κλάδο Γεωθερμίας του Ομίλου S&B.

O Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μοτοδυναμική, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, δήλωσε: ”Ο κ. Κωνσταντίνος Καπαγιαννίδης είναι ο πλέον κατάλληλος να φέρει εις πέρας το νέο σύνθετο και απαιτητικό ρόλο του, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που έχει αποκτήσει στη μακροχρόνια πορεία του στον Όμιλο S&B. Έχει πετύχει τη σταδιακή μετεξέλιξη της Μοτοδυναμική σε έναν ταχέως εξελισσόμενο Όμιλο εταιριών που συμπληρωματικά των προϊόντων της Yamaha Motor Corporation διαθέτει στην αγορά ένα ολοκληρωμένο πορτφόλιο καταξιωμένων προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού.

Παράλληλα, με τη διατήρηση πρωταγωνιστικής θέσης στην ελληνική αγορά δικύκλων και θάλασσας, ηγήθηκε της επιτυχούς αναδιοργάνωσης των διεθνών δραστηριοτήτων με στόχο την ισχυροποίηση του Ομίλου στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία και έθεσε τα θεμέλια για την περαιτέρω δραστηριοποίηση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Επίσης διήυθυνε την ένταξη της Μοτοδυναμική στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Ιούνιος 2005).

Ο κ. Σωτήρης Χατζίκος έχει συμβάλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου S&B, έχοντας την ευθύνη διαχείρισης της οικονομικής κατάστασης όλων των εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι πιστοποιημένες ικανότητές του ως στέλεχος του Ομίλου, σε συνδυασμό με τον έντονο ενθουσιασμό και την πολύτιμη γνώση που έχει αποκτήσει για τα προϊόντα δικύκλων και θάλασσας Υamaha, τον καθιστούν τον ιδανικό υποψήφιο να καλύψει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Μοτοδυναμική. Ευχαριστώ θερμά τα δύο ανώτατα στελέχη για τη συνεισφορά τους στον Όμιλο και τους εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.”

-- Το βιογραφικό του κ. Καπαγιαννίδη

Ο κ. Κωνσταντίνος Καπαγιαννίδης έχει σπουδάσει Μηχανολόγος-Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ινστιντούτο REFA της Γερμανίας. Είναι στέλεχος του Ομίλου S&B από το 1989 και στο διάστημα 1990-1994 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Μπεντονίτη. Από το 1995 έως το 1997 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Αφοι Ηλιόπουλοι και ΚΙΑ Μotors Hellas. Από το 1998 έως σήμερα έχει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Μοτοδυναμική Συμμετέχει με την ιδιότητα του Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μοτοδίκτυο από τον Δεκέμβριο του 2002, στο Δ.Σ. της Μοτοδυναμική Πρακτορεύσεως Ασφαλειών με την ιδιότητα του Προέδρου από τον Μάιο του 2003, ενώ από το Μάϊο του 2004 συμμετέχει με την ίδια ιδιότητα στο Δ.Σ. της Μοτοδίκτυο Βορείου Ελλάδος.

-- Το βιογραφικό του κ. Χατζίκου

Ο κ. Σωτήρης Χατζίκος έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Μanchester Business School. Εργάζεται στον Όμιλο από το 1994 και από το 2004 κατέχει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου S&B.

---Το νέο οργανόγραμμα της Μοτοδυναμικής

Η Μοτοδυναμική ενεργοποιεί ένα νέο ευέλικτο οργανωτικό σχήμα με στόχο την υλοποίηση των αναπτυξιακών της στόχων.

Η νέα δομή προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων νέων Κλάδων, γύρω από τους βασικούς άξονες που δραστηριοποιείται οι εταιρία: Προϊόντων Δικύκλου & Λοιπών Οχημάτων (Powered Vehicle Products Business Unit), Προϊόντων Marine (Marine Business Unit), Διεθνών Επιχειρήσεων (International Business Unit) και Λιανικής (Retail Business Unit).

Παράλληλα ενεργοποιούνται πέντε Υποστηρικτικές Διευθύνσεις που έχουν σαν στόχο την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της εταιρίας: Τεχνική (Technical Support), Λειτουργιών (Operations), Οικονομικών Υπηρεσιών (Financial), Επικοινωνίας (Communication) και Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources).

Τα κύρια σημεία του νέου οργανογράμματος συνοψίζονται στους εξής Κλάδους/Διευθύνσεις που αναφέρονται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο:

1. Δημιουργία δύο αυτόνομων Κλάδων Προϊόντων Δικύκλου και Λοιπών Οχημάτων και Προϊόντων Marine με διαχωρισμό των μέχρι σήμερα ενοποιημένων εμπορικών δραστηριοτήτων. Οι δύο Κλάδοι επικεντρώνονται στην εξειδίκευση στις ανάγκες των επιμέρους δραστηριοτήτων, με στόχο τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στα διαφορετικά κοινά ξηράς και θάλασσας.

Στους κλάδους Προϊόντων Δικύκλου και Λοιπών Οχημάτων και Προϊόντων Marine εντάσσονται τα αντίστοιχα συμπληρωματικά προϊόντα (αξεσουάρ, ανταλλακτικά, λιπαντικά) που αφορούν τον κάθε κλάδο, με στόχο την προώθηση, ενδυνάμωση και παρακολούθηση του συνόλου της Ολοκληρωμένης Πρότασης της Μοτοδυναμικής.

Tον Κλάδο Προϊόντων Marine αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Λειβαδίτης (πρώην Διευθυντής Marketing) και τον Προϊόντων Δικύκλου και Λοιπών Οχημάτων ο κ. Γιάννης Σώκιαλης (πρώην Διευθυντής Υποστήριξης Πελατών & After Sales Support).

2. Ενίσχυση του Κλάδου Διεθνών Επιχειρήσεων ο οποίος έχει επιφορτιστεί με τον διοικητικό έλεγχο και την κερδοφόρα ανάπτυξη των θυγατρικών της Μοτοδυναμικής στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων στη Ν.Α. Ευρώπη. Στον Κλάδο συνεχίζει να προϊσταται ο κος. Πέτρος Σκυλίτζης.



3. Αναβάθμιση του Κλάδου Λιανικής με στόχο την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας στον τομέα της Λιανικής, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του τελικού πελάτη, την ενίσχυση της αποτελεσματικής λειτουργίας των καταστημάτων και την εξέλιξη τους σε κέντρα πρότυπης λειτουργίας. Τη θέση του Διευθυντή Κλάδου Λιανικής αναλαμβάνει ο νέος συνάδελφος κ. Θάνος Ευθυμίου.

4. Αναβάθμιση της Τεχνικής Διεύθυνσης με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της Εταιρείας στον τομέα παροχής τεχνικής υποστήριξης & service. Στη Διεύθυνση συνεχίζει να προϊσταται ο κος. Ανδρέας Κοσκινάς.

5. Δημιουργία Διεύθυνσης Λειτουργειών στην οποία εντάσσονται η Υπηρεσία Εφοδιαστικής (Logistics), η Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφόρησης Διοίκησης (MIS-IT) και η Διαχείριση Αποθηκών (Warehouse Mgt.)αποβλέποντας στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ομάδας υποστήριξης των λειτουργιών των Κλάδων Προϊόντων Δικύκλου και Λοιπών Οχημάτων και Προϊόντων Marine, με άμεσο στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα Δίκτυα Συνεργατών και στους τελικούς καταναλωτές. Τη Διεύθυνση αναλαμβάνει ο νέος συνάδελφος κ. Δημήτρης Παπαθεοδωρόπουλος.

6. Ενίσχυση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου της Μοτοδυναμικής, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της Οικονομικής κατάστασης όλων των εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο αφενός τη διασφάλιση του Ομίλου και των Μετόχων έναντι τρίτων, και αφετέρου την εξασφάλιση και διαθεσιμότητα των οικονομικών πόρων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των εταιρειών του Ομίλου. Στη Διεύθυνση συνεχίζει να προϊσταται η κα. Αννα Λίζου.

7. Ενοποίηση των επικοινωνιών σε ενιαία Διεύθυνση Επικοινωνίας. Στη Διεύθυνση εντάσσονται εταιρική επικοινωνία, εταιρικές ανακοινώσεις προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, δημόσιες σχέσεις, προϊοντική επικοινωνία, αγωνιστικός τομέας, προγράμματα εξυπηρέτησης πελατών και internet. Τη Διεύθυνση αναλαμβάνει η κα. Μαριλένα Δογάνη. Η επικοινωνία με τα Δίκτυα Συνεργατών παραμένει μία από τις βασικές αρμοδιότητες των Επιθεωρητών Πωλήσεων των Κλάδων ΠΡΟΪΠροϊόντων Δικύκλου και Λοιπών Οχημάτων και Προϊόντων Marine.

8. Αναβάθμιση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία έχει ως βασικό σκοπό τον συντονισμό των δραστηριοτήτων πρόσληψης, εκπαίδευσης, ανάπτυξης και ανταμοιβής των εργαζομένων, προκειμένου να υποστηρίζει τη συνεχή βελτίωση της απόδοσης του προσωπικού, την αποτελεσματικότητα του Ομίλου της Μοτοδυναμικής και την εξασφάλιση ενός ομαλού εργασιακού κλίματος. Τη Διεύθυνση αναλαμβάνει η κα. Φανή Μαμαλάκη.

Η νέα οργανωτική δομή τίθεται σε εφαρμογή από τη 19/11/2007, σύμφωνα με την από 16/11/2007 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Μοτοδυναμική.

--- Νέος Διευθυντής Λειτουργειών

Τη θέση του Διευθυντή Λειτουργιών (Operations) στη Μοτοδυναμική αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Παπαθεοδωρόπουλος με βασική ευθύνη την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ομάδας υποστήριξης που θα περιλαμβάνει την Υπηρεσία Εφοδιαστικής (Logistics), την Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφόρησης Διοίκησης (MIS) και τη Διαχείριση Αποθηκών (Warehouse Mgt).

O κ. Παπαθεοδωρόπουλος σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, με πτυχίο D.E.A. στη Σορβόνη.

Εχει διατελέσει Διευθυντικό Στέλεχος σε μεγάλους ελληνικούς Ομίλους, συγκεντρώνοντας σημαντική εργασιακή εμπειρία σε διαφορετικούς τομείς λειτουργίας. Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί ως Οικονομικός Διευθυντής στην ΒΙΤΑΚΑΡ ΑΒΕΕ, Οικονομικός Διευθυντής στη Φ.Νάκας, Διευθύνων Σύμβουλος στην Autotechnica Bουλγαρίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Θ.Βασιλάκη.

Από το 2000 ως το 2005 εργάστηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004 ως Διευθυντής Στόλου Αυτοκινήτων και Διευθυντής Διακίνησης Μελών Ολυμπιακής & Παραολυμπιακής οικογένειας.

Από το 2005 ως το 2006 απασχολήθηκε στην ΕΡΤ ως Διευθυντής Διακίνησης & Μεταφορών για το διαγωνισμό της Eurovision 2006. Από το 2006 ως το καλοκαίρι του 2007 ανέλαβε το έργο της Euro League Basketball 2007-Final Four, Athens και το έργο της UEFA-ΕΠΟ για τη διοργάνωση του τελικού του Champions League στην Αθήνα, ως Υπεύθυνος Μεταφορών, Ασφαλείας και Logistics. Η πρόσληψη του κ. Παπαθεοδωρόπουλου ισχύει από 1/11/2007.

--- Νέος διευθυντής λιανικής

Τη θέση του Διευθυντή Λιανικής στη Μοτοδυναμική αναλαμβάνει ο κ. Θάνος Ευθυμίου με βασική ευθύνη την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στον τομέα της λιανικής και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υποκαταστημάτων και θυγατρικών του Ομίλου στην Ελλάδα.

O κ. Ευθυμίου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο Marketing στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 ως Product Manager σε γνωστές εταιρίες ποτών (ANKER - KAROULIAS). Το 1997 πέρασε στον κλάδο αυτοκινήτων απασχολούμενος στην Technocar- SEAT, αρχικά ως Product Manager με κύριο αντικείμενο το marketing των επαγγελματικών οχημάτων και τα προγράμματα after sales, ενώ στη συνέχεια διευρύνθηκαν οι αρμοδιότητές του, και ως Senior Product Manager ανέλαβε επιπλέον τα υπόλοιπα επιβατικά οχήματα της SEAT του Ομίλου Technocar.

Από το 2000 ως το 2003 εργάστηκε ως Group Product Manager στη MAVA. Από το 2003 ως το 2007 ασκούσε τα καθήκοντα του Εμπορικού Διευθυντή στην Piaggio Hellas, θέση από την οποία αποχωρεί για να αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Λιανικής στη Μοτοδυναμική. Η πρόσληψη του κ. Ευθυμίου θα τεθεί σε ισχύ από 3/12/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v