Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο άρθρο 106ια εισέρχεται η Altec

Υπέρ ψήφισαν οι τράπεζες στη σημερινή επαναληπτική τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας. Επιφυλάσσεται ο πρόεδρος και CEO Θανάσης Αθανασούλης.

Στο άρθρο 106ια εισέρχεται η Altec

Την ένταξη της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 106(ια) αποφάσισε η σημερινή επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση της Altec, με τις πιστώτριες τράπεζες να ψηφίζουν υπέρ και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης να επιφυλάσσεται.

Ειδικότερα, η ένταξη στο άρθρο 106(ια) πρόκειται για μια περίπου ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία και έτσι η υπόθεση αυτή θα πρέπει να λάβει και δικαστική έγκριση (οι βασικοί μέτοχοι είναι παράλληλα και οι μεγαλύτεροι πιστωτές).

Απέναντι σ' αυτή την πρόταση, ο πρόεδρος και CEO της Altec κ. Θανάσης Αθανασούλης εξέφρασε την επιφύλαξή του, συμπληρώνοντας πως στηρίξει την όλη διαδικασία στον βαθμό που:

α) Εξασφαλίζει τη λειτουργία της εταιρείας.

β) Προϋποθέτει την εξόφληση των υποχρεώσεων του Ομίλου προς το ελληνικό δημόσιο.

γ) Διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της Altec για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Η συνέλευση, αποφάσισε παμψηφεί επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Ενέκρινε τις εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 1/1/2015 - 31/12/2015, τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή. Η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα για την χρήση 2015.
Απήλλαξε τα μέλη Δ.Σ. και τον Ορκωτό Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τα πεπραγμένα και τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2015.

Εξέλεξε για την χρήση 2016 τα μέλη της ελεγκτικής εταιρίας µε την επωνυμία BAKER TILLY GREECE Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε. με διακριτικό τίτλο BAKER TILLY GREECE με ΑΜ ΣΟΕΛ 176 με τακτικό ελεγκτή τον Γκρούιτς Σπυρίδωνα με ΑΜ ΣΟΕΛ 27931 και τον Σεφέρη Χριστόδουλο με ΑΜ ΣΟΕΛ 23431 ως αναπληρωματικό.

Ενέκρινε την αμοιβή των μελών Δ.Σ. για την χρήση 2015 και προέκρινε για την αμοιβή τους για τη χρήση του έτους 2016.

Παρείχε την άδειά της και την έγκρισή της για την συνέχιση και την σύναψη συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ή εντολής μεταξύ της εταιρείας και των θυγατρικών της και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, καθορίζοντας το ανώτατο όριο των αμοιβών τους.

Ως προς τα θέματα σχετικά με τα άρθρα 47 και 48 του ν. 2190/1920, οι μέτοχοι Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, έκαναν αποδεκτή την πρόταση που κατατέθηκε από την Τράπεζα Eurobank Ergasias AE περί υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106ια του 3588/2007. Η πρόταση έγινε δεκτή από την πλευρά των Μετόχων- Τραπεζών με ποσοστό 40,552%.

Ο μέτοχος κ. Νικήτας Κατσαράς που εκπροσωπούσε το 0,023% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας απείχε από την ψηφοφορία του παρόντος θέματος. Λευκό ψήφισε ο κ. Αθανάσιος Αθανασούλης που εκπροσωπούσε το 18,168% του μετοχικού κεφαλαίου, καθότι δεν διευκρινίστηκε, αν η ως άνω πρόταση των Μετόχων- Τραπεζών, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο, το οποίο ικανοποιεί καίρια θέματα, που αφορούν στην συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, στα θέματα των εργαζομένων καθώς στην εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς το Δημόσιο, ή αν αποτελεί μία μη συστηματικά μελετημένη ενέργεια, που θα απαξιώσει περαιτέρω τις βασικές αξίες του Ομίλου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος ο μέτοχος και Πρόεδρος του Ομίλου ALTEC κ. Αθανάσιος Αθανασούλης δήλωσε απερίφραστα την πρόθεση του να συμπράξει και να συναινέσει μόνο σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου το οποίο κατά σαφή και συγκεκριμένο τρόπο θα διασφαλίζει: - την συνέχιση των λειτουργιών που έχουν αποδειχθεί βιώσιμες και με θετικά αποτελέσματα, -την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς το Δημόσιο -την πλήρη και ομαλή ολοκλήρωση των έργων του Δημοσίου που έχει αναλάβει και εκτελεί η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ALTEC INTEGRATION A.E και τέλος -τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v