Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μinerva: Αύξηση κερδών σε όμιλο και μητρική

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Μinerva στο γ’ τρίμηνο του 2007 ανήλθαν στα 2,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 52,1% και τέλος τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 57,6%. Αναθεώρηση των προβλέψεων προς τα πάνω.

Μinerva: Αύξηση κερδών σε όμιλο και μητρική
Συνεχίστηκε το τρίτο τρίμηνο του 2007, η ιδιαίτερα θετική πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας Μinerva, σε ενοποιημένο και σε εταιρικό επίπεδο, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση συγκριτικά με τα αυτά μεγέθη του προηγούμενου έτους, το αντίστοιχο διάστημα.

Η υψηλή ποιότητα και το μοντέρνο design των νέων συλλογών των προϊόντων, κι’ η αποδοχή που έτυχαν από το καταναλωτικό κοινό αποτυπώθηκε στα οικονομικά μεγέθη τα σημαντικότερα των οποίων καταγράφονται ακόλουθα.

Ειδικότερα τα βασικά οικονομικά μεγέθη σε ενοποιημένο επίπεδο, το τρίτο τρίμηνο του 2007 συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2006, παρουσιάζουν την εξής εξέλιξη:

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ έναντι 17,6 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 21,8%. Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων ( EBITDA), αντίστοιχα ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ, έναντι 1,7 εκατ. ευρώ ήτοι αύξηση 49,4%.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 2,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 52,1% και τέλος τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 57,6%.

Αντίστοιχα το τρίτο τρίμηνο του 2007 συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2006 ,τα βασικά οικονομικά μεγέθη σε επίπεδο της μητρικής εταιρείας, καταγράφουν τις ακόλουθες αυξήσεις:

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 18,9 εκατ. ευρώ έναντι 15,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση 20,0%.

Τα κέρδη πρό τόκων φόρων και αποσβέσεων(EBITDA) ανήλθαν στα 2,3 εκατ.ευρώ έναντι 1,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση 46,6%.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 2 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 50,1% και τέλος τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 1,7 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση 57,1% .

Η εξέλιξη των μεγεθών την 30η Σεπτεμβρίου, οδηγεί την Διοίκηση της εταιρείας στην απόφαση, να αναπροσαρμόσει τον προβλεπόμενο τζίρο του έτους 2007 σε υψηλότερα επίπεδα ,του αρχικά ποσοστού πρόβλεψης αύξησης 8% σε ποσοστό 10% με αντίστοιχη αύξηση των Κερδών.

Από τα τέλη Νοεμβρίου στην Κομοτηνή και μέσα Δεκεμβρίου στο Περιστέρι Αττικής, αρχίζει η λειτουργία δύο καταστημάτων Μinerva με την πλήρη γκάμα των προϊόντων της.

Παράλληλα στοχεύοντας στην δυναμικότερη παρουσίαση της εταιρείας στις χώρες των Βαλκανίων, η Μinerva προχώρησε σε εμπορική συμφωνία λειτουργίας καταστήματος εντός Εμπορικού Κέντρου στο κέντρο του Βουκουρεστίου στην Ρουμανία το οποίο θα λειτουργήσει στα τέλη του επόμενου έτους. Ομοίως προγραμματίζεται η λειτουργία καταστήματος σε Εμπορικό Κέντρο στο Βελιγράδι της Σερβίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v