Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουμελιώτης - Σαπουντζόγλου το ηγετικό δίδυμο της Attica Bank

Η πρόταση του βασικού μετόχου της τράπεζας προβλέπει την ανάληψη της θέσης του CEO από τον Π. Ρουμελιώτη και του Προέδρου από τον Γεράσιμο Σαπουντζόγλου. Η Τράπεζα της Ελλάδος καλείται να δώσει την τελική έγκριση. Η επίσημη ανακοίνωση της Attica Bank.

Ρουμελιώτης - Σαπουντζόγλου το ηγετικό δίδυμο της Attica Bank

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, κατά τη διάρκεια του οποίου εγκρίθηκε η εισήγηση του βασικού μετόχου (ΤΣΜΕΔΕ) για την κατάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη (φωτ.) και της θέσης του προέδρου από τον καθηγητή Γεράσιμο Σαπουντζόγλου.

Το ηγετικό δίδυμο, που πρέπει να τύχει της έγκρισης από την ΤτΕ, κάτι που αναμένεται τη Δευτέρα, καλείται να φέρει εις πέρας το έργο της ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης καθώς εκκρεμεί η κάλυψη κεφαλαίων ύψους 70 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτό εξετάζεται η έκδοση ομολογιακού δανείου, η κάλυψη του οποίου θα γίνει από funds, τα οποία με τη σειρά τους θα αναλάβουν τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων 1 δισ. ευρώ.

Η τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου θα τεθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση από την Attica Bank

Συμπλήρωση της Σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκρότησή του σε Σώμα.

Η Attica Bank ανακοινώνει ότι το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιό της Τράπεζας σε σημερινή του συνεδρίαση, προέβη στην συμπλήρωση της σύνθεσής του και συγκροτήθηκε σε Σώμα για το υπόλοιπο της θητείας του ως εξής:

1. Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

2. Κωνσταντίνος Μακέδος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

3. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

4. Ιωάννης Τσακιράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

5. Αθανάσιος Τσάδαρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

6. Άννα Πουσκούρη - Reiche, μη εκτελεστικό μέλος.

7. Γεώργιος Παναγιώτου, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.

8. Γεώργιος Βλαχάκης, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.

9. Ιωάννης Κυριακόπουλος, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.

10. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης, μη εκτελεστικό μέλος.

11. Δημήτριος Τζαννίνης, μη εκτελεστικό μέλος.

12. Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου, μη εκτελεστικό, πρόσθετο μέλος δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας που έχει προγραμματιστεί για τις 20.9.2016, δύναται είτε να αποφασίσει να μην συζητηθεί το θέμα της εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου και να παραμείνει το παραπάνω Διοικητικό Συμβούλιο έως το τέλος της θητείας του (έως τον Ιούνιο του 2019), είτε να προχωρήσει στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με 3ετή θητεία.

Για όλες τις παραπάνω εξελίξεις η Διοίκηση της Τράπεζας παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια εποπτική αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v