Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Αύξηση κερδών στο α΄ εξάμηνο 2016

Βελτίωση κερδοφορίας παρά τη μικρή μείωση του κύκλου εργασιών εμφάνισε στο πρώτο μισό του έτους η Space Hellas, τόσο σε επίπεδο μητρική όσο και σε επίπεδο ομίλου. Αισιόδοξη η διοίκηση ότι θα συνεχιστεί η θετική πορεία της εταιρίας.

Space Hellas: Αύξηση κερδών στο α΄ εξάμηνο 2016

Ενίσχυση της κερδοφορίας της εμφάνισε στο α΄ εξάμηνο του 2016 ο όμιλος της Space Hellas, παρά τη μικρή υποχώρηση που κατέγραψε ο κύκλος εργασιών του το ίδιο διάστημα.

Ειδικότερα, στα 25,1 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas για το α΄ εξάμηνο του 2016, έναντι 25,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν σε 7 εκατ. ευρώ το έναντι 6,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, αύξηση που αποτυπώθηκε και στο EBITDA, το οποίο έκλεισε σε 2,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ της περσινής περιόδου.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν και ανήλθαν σε 632 χιλ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2016 έναντι 338 χιλ. το 2015 και τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν σε 400 χιλ. έναντι 356 χιλ. ευρώ.

Η συνέχιση του υψηλού τζίρου του ομίλου και το α΄ εξάμηνο του 2016 οδήγησε τις ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, σε αρνητικό πρόσημο -5.192 χιλ., γεγονός που αύξησε τις ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης. Η υψηλή ρευστότητα καθώς και η πρόσβαση του ομίλου σε δανειακά κεφάλαια απαραίτητα για την ανάπτυξή του, κάλυψε τις ανάγκες αυτές.

Για τη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 23,4 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2016 έναντι 24,5 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το α΄ εξάμηνο του 2016 ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ έναντι 0,8 εκατ. ευρώ το 2015 και τα αντίστοιχα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε 954 χιλ. έναντι 926 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου, όπως διαμορφώθηκαν το α΄ εξάμηνο του 2016, της επιτρέπουν να διατηρεί την αισιοδοξία της για τη σταθερά θετική πορεία στη συνέχεια. Η στόχευση σε ένα υγιές και δυναμικά αναπτυσσόμενο πελατολόγιο του ιδιωτικού τομέα, αντισταθμίζει τις όποιες απώλειες εσόδων από μεγάλα έργα πληροφορικής του δημόσιου τομέα. Οι καθυστερήσεις μεγάλων έργων αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο των τιμολογήσεων της χρονιάς, αλλά δεν θα επηρεάσουν τη θετική εικόνα και την ενίσχυση των υπόλοιπων θεμελιωδών στοιχείων του ομίλου.

Καταλήγοντας η διοίκηση της εισηγμένης επισημαίνει ότι η στρατηγική του ομίλου για διεύρυνση του μεριδίου της αγοράς του στον ιδιωτικό τομέα και η αναπτυξιακή πορεία του με προσεκτικά βήματα και εξωστρεφή προσανατολισμό, αποδίδουν καρπούς και καθιστούν τη Space Hellas έναν από τους ισχυρότερους παίκτες στον ευρύτερο χώρο του ICT (πληροφορική, τηλεπικοινωνίες και ασφάλεια).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v