ΤτΕ: Αρση περιορισμών για τα νέα δάνεια της Attica Bank

Η έγκριση της νέας διοίκησης της Attica Bank αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της τράπεζας, επισημαίνει η ΤτΕ. Αίρονται άμεσα οι περιορισμοί στις νέες χορηγήσεις.

ΤτΕ: Αρση περιορισμών για τα νέα δάνεια της Attica Bank

Η Τράπεζα της Ελλάδος αίρει τους περιορισμούς στις νέες χορηγήσεις της Attica Bank, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας. 

Η απόφαση για άρση των περιορισμών έλαβε χώρα μετά την έγκριση του νέου διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ: 

«Η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της.

Η Τράπεζα Αττικής έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.

Μετά της σημερινές εξελίξεις, η ΤτΕ αίρει άμεσα τους περιορισμούς στη χορήγηση νέων πιστώσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v