Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Τα ιδιωτικά έργα «σώζουν την παρτίδα»

Η έμφαση του ομίλου σε δουλειές του ιδιωτικού τομέα θα μετριάσει δραστικά τις επιπτώσεις από τη φετινή απουσία έργων του δημοσίου. Θετικότερες προσδοκίες από το 2017, λόγω της αναμενόμενης εκκίνησης του νέου ΕΣΠΑ.

Space Hellas: Τα ιδιωτικά έργα «σώζουν την παρτίδα»

«Στο πρώτο φετινό εξάμηνο μπορεί να αυξήσαμε τόσο τη λειτουργική, όσο και την καθαρή μας κερδοφορία (EBITDA στα 2,086 εκατ. και καθαρά κέρδη στα 400 χιλ. ευρώ έναντι αντίστοιχα 1,82 εκατ. και 362 χιλ.), ωστόσο είχαμε μια υποχώρηση του κύκλου εργασιών κατά περίπου 3%, πτώση που πιθανόν να διευρυνθεί ως ένα βαθμό κατά το δεύτερο εξάμηνο, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στον τομέα της προώθησης των έργων του δημοσίου».

Αυτά δήλωσε στο Euro2day.gr ο οικονομικός διευθυντής της Space Hellas Γιάννης Δουλαβέρης, συμπληρώνοντας:

«Στην αρχή της χρονιάς είχαμε προβλέψει ότι η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων πληροφορικής, στα οποία η εταιρία διεκδικεί σημαντικό μερίδιο, θα γίνει σταδιακά εντός του 2016, αλλά η δυνατότητα τιμολογήσεων μετατοπίζεται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα όμως με τη σημερινή εικόνα, οι καθυστερήσεις συνεχίζονται και η πιθανότητα τιμολογήσεων δημόσιων έργων μετατοπίζεται εντός του 2017. Το γεγονός αυτό αναμένεται να επηρεάσει μόνο το σύνολο των τιμολογήσεων της χρονιάς, αλλά δεν θα επηρεάσει τη θετική εικόνα του ομίλου. Ενδεικτικά αναφέρομαι στην κερδοφορία μας, στην ισχυρή μας ρευστότητα και στις πολύ καλές σχέσεις που έχουμε με τις πιστώτριες τράπεζες.

Πιστεύω πως τα έργα του νέου ΕΣΠΑ -με μια μικρή ή μια κάπως μεγαλύτερη καθυστέρηση- τελικά θα ξεκινήσουν, γιατί είναι απαραίτητα προκειμένου η ελληνική οικονομία να καταφέρει να ανακάμψει και να εκσυγχρονιστεί.

Εμείς ως Space διεκδικούμε σειρά έργων του δημοσίου, αλλά δεν εξαρτώμεθα μόνο από αυτά. Συνεχίζουμε εδώ και χρόνια τη στρατηγική μας, που θέλει να προσφέρουμε μια ολοένα διευρυνόμενη προϊοντική γκάμα, με έμφαση στις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που απευθύνονται σε υγιείς ομίλους του ιδιωτικού τομέα. Αυτός είναι και ο λόγος που καταφέραμε σε γενικές γραμμές να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας μέσα στο πρώτο -δύσκολο από κάθε πλευρά- φετινό εξάμηνο.

Επιπλέον, η Space εντείνει τις προσπάθειες για επέκταση στο εξωτερικό, με εργασίες όμως που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας.

Ήδη, το 9% του συνολικού μας κύκλου εργασιών αφορά πελάτες εξωτερικού, όπου μέρος αυτών εξυπηρετείται από την Ελλάδα. Ήδη έχουμε αναλάβει δουλειές στην Κύπρο (λειτουργεί το πρώτο μετεωρολογικό ραντάρ και επίκειται ένα δεύτερο), στη Μάλτα και στη Σερβία, ενώ διεκδικούμε νέες συμβάσεις τόσο στις προαναφερόμενες χώρες, όσο και σε άλλες, όπως το Ιράν, η Ιορδανία, το Κατάρ και η Τυνησία».

Τέλος, ο κ. Δουλαβέρης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για βελτίωση οικονομικών επιδόσεων από το 2017, στον βαθμό που ξεκινήσουν να «τρέχουν» τα δημόσια έργα και που αρχίσουν να σταθεροποιούνται τα πράγματα στην ελληνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v