Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή Πίστη: Διεύρυνση μεριδίου και αύξηση κερδών στο εξάμηνο

Κόντρα στην κάμψη που παρουσίασε η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατά το πρώτο μισό του 2016, η Ευρωπαϊκή Πίστη κατάφερε να βελτιώσει την κερδοφορία της. Σε «σίγουρους» τίτλους τοποθετημένο το χαρτοφυλάκιό της.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Διεύρυνση μεριδίου και αύξηση κερδών στο εξάμηνο

Διεύρυνση μεριδίου αγοράς και αύξηση καθαρών κερδών σημείωσε η Ευρωπαϊκή Πίστη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ειδικότερα:

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 1,2% (από τα 82,4 στα 81,4 εκατ. ευρώ) με την ασφαλιστική αγορά ωστόσο κατά το ίδιο διάστημα να εκτιμάται (βλέπε μελέτη Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος) πως υποχώρησε κατά 5,1% (διεύρυνση μεριδίου αγοράς).

• Το τεχνικό αποτέλεσμα του κλάδου αυτοκινήτου αυξήθηκε από τα 6,3 στα 7,9 εκατ. ευρώ και των λοιπών γενικών κλάδων από τα 6,2 στα 7,1 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, ελαφρά αρνητικό (-0,8 εκατ.) ήταν το τεχνικό αποτέλεσμα του κλάδου ζωής.

• Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν από τα 4,86 στα 5,83 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά αποτελέσματα βελτιώθηκαν από τα 3,42 στα 3,97 εκατ. ευρώ.

• Στις 30 Ιουνίου, ο τραπεζικός δανεισμός ήταν μηδενικός και τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 84,7 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το ύψος της παραγωγής, αύξηση σημειώθηκε στον κλάδο ζωής (+13,7%) και υποχώρηση στις γενικές ασφαλίσεις (-9,2% στο αυτοκίνητο λόγω πτώσης τιμολογίων).

Με βάση και τα μέχρι τώρα στοιχεία της ΕΑΕΕ για την παραγωγή του πρώτου εξαμήνου, η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης εκτιμά ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 ο ασφαλιστικός κλάδος θα κινηθεί με μείωση παραγωγής της τάξεως του 2% έως 3%.

Τέλος, η εισηγμένη σημειώνει πως τα επενδυτικά της έσοδα θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα, ωστόσο έχει επιλέξει να επικεντρώσει το χαρτοφυλάκιό της σε τίτλους πολύ υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης, αλλά παράλληλα χαμηλών αποδόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v