Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα έργα για την Ευρωσύμβουλοι

Κατακύρωση διαγωνισμού στην Ευρωσύμβουλοι από το Υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας για ένα πολύ σημαντικό έργο ύψους 4 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εισηγμένη ανέλαβε ένα νέο έργο για την ΕΕ.

Νέα έργα για την Ευρωσύμβουλοι
Στην ελληνική πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας Ευρωσύμβουλοι στα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ στηρίχθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού στην Ευρωσύμβουλοι από το Υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας για ένα πολύ σημαντικό έργο στη γειτονική χώρα.

Αφορά την προετοιμασία των φορέων υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων στα πλαίσια των Επιχειρησιακών προγραμμάτων ”Ανταγωνιστικότητα” και ”Περιφερειακή Ανάπτυξη”, σε όλη την επικράτεια της Βουλγαρίας κατά την περίοδο 2007 – 2013.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό του Επιμελητηρίου του Μιλάνου Formaper, τη δανική εταιρεία συμβούλων μηχανικών NIRAS, την ιταλική NOMISMA καθώς και την ελληνική εταιρεία συμβούλων μηχανικών, ADO Α.Ε. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4 εκ. Ευρώ.

Ακόμη ιδιαίτερη επιτυχία για την Ευρωσύμβουλοι, αποτελεί η ανάληψη του συντονισμού του έργου ”RAF Regions- Bringing the Benefits of Research to AgroFood SMEs of the Regions of Central Macedonia, Puglia and Pazardjik ”, μετά από υπογραφή σχετικής σύμβασης με την Γενική Διεύθυνση Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το έργο έχει ως στόχο να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των περιφερειών της Κεντρικής Μακεδονίας, της Puglia της Ιταλίας και του Pazardjik της Βουλγαρίας, η οποία θα βασίζεται στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων καθώς και στην ανάπτυξη τεχνολογικών clusters περιφερειακών αρχών, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων τροφίμων και συμβούλων τεχνολογίας.

Το RAF Regions, συνολικού προϋπολογισμού 900 χιλ. Ευρώ και διάρκειας 30 μηνών, χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το Πρόγραμμα ”Περιφέρειες της Γνώσης” του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη (FP7).

Οι Ελληνες εταίροι του έργου, είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Ινστιτούτο Αγροβιοτεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι η θυγατρική της Ευρωσύμβουλοι, Euroconsultants S.A. Bulgaria, συμμετέχει επίσης στο σχήμα των αντίστοιχων φορέων από τη Βουλγαρία.

Τέλος, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2007, καταγράφεται αύξηση τόσο των πωλήσεων όσο και των κερδών και στην μητρική αλλά και στον Ομιλο.

Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ευρωσύμβουλοι ανήλθε σε 6,2 εκ. ευρώ, ενώ της μητρικής εταιρίας σε 6 εκ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου και της μητρικής εταιρίας ανέρχονται σε 182 και 598 χιλ. ευρώ αντίστοιχα ενώ τα κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου διαμορφώνονται σε 94 χιλ. Ευρώ ενώ της μητρικής εταιρίας σε 432 χιλ. Ευρώ.

Τέλος, το EBITDA διαμορφώνεται σε 799 χιλ. ευρώ για τον Ομιλο και 1 εκ. ευρώ για την μητρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v