Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλοι Λούλη: Άνοδος πωλήσεων στο εξάμηνο

Αύξηση πωλήσεων 3,2% στα 48,8 εκατ., βελτίωση των EBITDA κατά 13%, άνοδο των προ φόρων κερδών στο 1,82 εκατ. ευρώ αλλά υποχώρηση των καθαρών κερδών, λόγω αυξημένων φόρων, εμφάνισαν οι Μύλοι Λούλη στο α' εξάμηνο του 2016.

Μύλοι Λούλη: Άνοδος πωλήσεων στο εξάμηνο
Βελτιωμένα σε γενικές γραμμές ήταν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα των Μύλων Λούλη σε ενοποιημένη βάση, καθώς:

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,2% (από τα 47,3 στα 48,8 εκατ. ευρώ) κυρίως λόγω των ανοδικών εσόδων από τα μίγματα αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής.

• Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν κατά 13% (από τα 4,25 στα 4,8 εκατ. ευρώ) λόγω και της υποχώρησης του κόστους των πρώτων υλών.

• Τα προ φόρων κέρδη ανέβηκαν από το 1,25 στο 1,82 εκατ. ευρώ.

• Τα καθαρά κέρδη (λόγω αυξημένων φόρων) υποχώρησαν από τα 893 στα 828 χιλ. ευρώ.

• Οι θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές των 5,55 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τις μικρότερες σε σχέση με τις υψηλές περυσινές επενδύσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, «στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να διατηρηθεί σταθερή η πορεία του πρώτου και λόγω της εποχικότητας να είναι αυξημένο το εξάμηνο αυτό σε σχέση με το πρώτο. Άρα, αναμένεται ότι στη χρήση του 2016 ο κύκλος εργασιών θα κυμανθεί στα 100 εκατ. ευρώ και στα 95 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και την εταιρία αντίστοιχα, και τα κέρδη προ φόρων στα 4,1 εκατ. ευρώ και στα 3,8 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και την εταιρία αντίστοιχα, ενώ το EBITDA εκτιμάται να αποτελέσει το 9,5%-10% του κύκλου εργασιών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v