Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Πενταπλασιασμός κερδών στο 9μηνο

Τα κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου της Αγροτικός Οίκος Σπύρου αυξήθηκαν στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006 κατά 513% και ανήλθαν σε 1,8 εκατ. από 0,3 εκατ. ευρώ.

Σπύρου: Πενταπλασιασμός κερδών στο 9μηνο
Οι πωλήσεις του Ομίλου της Αγροτικός Οίκος Σπύρου κατά το τρίτο τρίμηνο του 2007 ανήλθαν σε 22,3 εκατ. ευρώ, αυξημένες 11% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν σε 4,0 εκατ. ευρώ από 4,8 εκατ. ευρώ το 2006.

Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006 κατά 513% και ανήλθαν σε 1,8 εκατ. από 0,3 εκατ. ευρώ.

Στην επόμενη χρήση, αναμένεται άνοδος του κύκλου εργασιών της μητρικής καθώς η αγορά της Ελλάδας σταδιακά προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής).

Σε διεθνές επίπεδο ο Όμιλος Σπύρου έχει εγγράψει πολλά νέα προϊόντα, βαμβάκι, καλαμπόκι, μηδικές και κηπευτικά σε εθνικούς καταλόγους χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και έχει λάβει άδειες εμπορικής εκμετάλλευσης τους. Δοκιμαστικές πωλήσεις μικρής κλίμακας άρχισαν ήδη και το 2008 προγραμματίζονται οι κύριες εμπορικές πωλήσεις των προϊόντων αυτών.

Σήμερα ο Όμιλος Σπύρου δραστηριοποιείται εμπορικά σε 11 χώρες στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων είναι οι, Τουρκία, Συρία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Ιταλία κ.ά. και μέχρι το 2012 βάσει του επιχειρηματικού του πλάνου θα δραστηριοποιείται σε 20 συνολικά χώρες, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται και οι Ρωσσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v