Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Στα 6 εκατ. τα κέρδη της Flyer στο 2007

Ο κύκλος εργασιών της FLYER για τη χρήση 2007 αναμένεται να ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά μετά φόρων κέρδη αναμένεται να ανέλθουν σε 6 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η Centric Πολυμέσα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τύπου.

Centric: Στα 6 εκατ. τα κέρδη της Flyer στο 2007
Ο κύκλος εργασιών της FLYER για τη χρήση 2007 αναμένεται να ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά μετά φόρων κέρδη αναμένεται να ανέλθουν σε 6 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η Centric Πολυμέσα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τύπου.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα αναγραφόμενα για τις προβλέψεις επί των οικονομικών στοιχείων του ομίλου όπως προκύπτουν μετά την ενσωμάτωση της εξαγορασθείσας Flyer International, η εταιρεία έχει επανειλημμένα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό τόσο μέσω των παρουσιάσεων όσο και μέσω σειράς ανακοινώσεων καθώς και του περιεχομένου του σχετικού πληροφοριακού σημειώματος το οποίο είναι διαθέσιμο από την 4η Οκτωβρίου 2007 στο επενδυτικό κοινό στην εταιρική ιστοσελίδα (www.centric.gr) και στην ιστοσελίδα του ΧΑ (www.athex.gr).

Επίσης, όπως έχει ήδη αναφερθεί και στην ανακοίνωση επί των αποτελεσμάτων εννιαμήνου 2007 του ομίλου, παρόλο που η δραστηριότητα και τα αποτελέσματα της See Sports Limited (100% θυγατρική της CENTRIC, μέσω της οποίας αποκτήθηκε η Flyer), ενοποιούνται από την ημερομηνία εξαγοράς και μετά, δηλαδή από τη 10η Σεπτεμβρίου 2007, αναμένεται ωστόσο να συνεισφέρει στα ενοποιημένα αποτελέσματα της Centric ευρώ 50,0 εκατ. περίπου στον κύκλο εργασιών και ευρώ 1,5 εκατ. στα κέρδη μετά από φόρους.

Αναφορικά με τα αναγραφόμενα στο άρθρο περί της νομιμότητας λειτουργίας των εν λόγω θυγατρικών, όπως έχει ήδη αναφερθεί στο εκδοθέν πληροφοριακό σημείωμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 703/1977 ”Περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού”, όπως ισχύει σήμερα (έχοντας ήδη τροποποιηθεί από τα Ν. 1934/1991, Ν. 2296/1995, Ν. 2837/2000 και Ν. 2941/2001) προκύπτει ότι δεν απαιτείται η λήψη σχετικής άδειας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά από την εταιρία ”CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε.”, μέσω των θυγατρικών της που εδρεύουν στη Μάλτα εταιριών ”See Sports Holdings Limited” και ”See Sports Limited”, ποσοστού 100% της εδρεύουσας στον Παναμά εταιρίας ”Flyer International S.A.”, διότι η εν λόγω εξαγοραζόμενη εταιρία δεν δραστηριοποιείται με κανένα τρόπο στην Ελλάδα.

Επιπλέον, οι θυγατρικές εταιρίες, οι οποίες ενσωματώνονται στις ενοποιημένες καταστάσεις βάσει ΔΠΧΠ της Centric, ελέγχονται αφενός στην Ελλάδα από τους ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές του ομίλου, BAKER TILLY HELLAS A.E. όπως προβλέπεται σχετικά από τη κείμενη νομοθεσία καθώς και στη Μάλτα από την BDO Attard Buttigieg Psaila + Co. που ελέγχει τη θυγατρική See Sports Holdings Limited.

Τέλος, σημειώνεται, πως η εταιρεία θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για όλες τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v