Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ στο ΔΣ της ΕΤΕ: Διατηρούμε το δικαίωμα σύγκλησης Εκτακτης Συνέλευσης

Η κρίση στην Εθνική φαίνεται πως βαίνει σε εκτόνωση μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Δ. Τσιτσιράγκου. Με ψήφους 12-1 εκλέχθηκε Πρόεδρος ο Π. Θωμόπουλος. Για ενίσχυση της συνεργασίας με ΤΧΣ μιλά ο Λ. Φραγκιαδάκης.

ΤΧΣ στο ΔΣ της ΕΤΕ: Διατηρούμε το δικαίωμα σύγκλησης Εκτακτης Συνέλευσης

Στη δήλωση του εκπροσώπου του στο ΔΣ της ΕΤΕ ότι το ΤΧΣ «εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης», συνοψίζεται μέχρι στιγμής η θέση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, απέναντι στα όσα έχουν συμβεί σε σχέση με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Η τοποθέτηση αυτή, που προκύπτει από απόφαση που έλαβε το ΤΧΣ, θα επιβεβαιώθηκε μετά την ανακοίνωση που έβγαλε το Ταμείο λίγο μετά τις 19:00.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) o εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανέφερε ότι: «Το ΤΧΣ σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού του Συμβουλίου εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομαλή συνεργασία μεταξύ του Δ.Σ. της Τράπεζας και του βασικού μετόχου είναι καθοριστική».

Στην ίδια συνεδρίαση ο εκπρόσωπος καταψήφισε την εκλογή του κ. Π. Θωμόπουλου για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, ενέργεια η οποία συνάδει με προηγούμενη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ». 

Οι πληροφορίες λένε ότι κατόπιν και της απόσυρσης της υποψηφιότητας Τσιτσιράγκου, για την προεδρία της ΕΤΕ, η κρίση βαίνει προς εκτόνωση, τουλάχιστον προσωρινά, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης, καθώς οι ανατροπές στο σήριαλ της επιλογής νέου προέδρου της Εθνικής Tράπεζας, είναι ως τώρα συνεχείς.

Το ΔΣ της Εθνικής συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι και υπερψήφισε (με ψήφους 12-1) τον κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο για τη θέση του προέδρου.

Αμέσως μετά ο Παναγιώτης Θωμόπουλος απευθυνόμενος προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε ότι «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της Εθνικής Τράπεζας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της για την οικονομία και την κοινωνία. Παρατήρησε ότι αυτό θα γίνει με απόλυτη συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αλλά και με το βασικό της Μέτοχο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για την επιλογή του να στηρίξει την υποψηφιότητα Θωμόπουλου κόντρα στη βούληση του ΤΧΣ (Δημ. Τσιτσιράκος) δήλωσε ότι «η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει δυναμικά την υλοποίηση της στρατηγικής της με σκοπό την επίτευξη των στόχων και των δράσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης. Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί με προσήλωση στους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και με σεβασμό στις εποπτικές αρχές, στους μετόχους και στους πελάτες της. Επιπλέον δήλωσε ότι, η Εθνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικού μετόχου, θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με το Ταμείο, στο πλαίσιο των αρχών που εκπορεύονται από το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v