Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη για την Αφοί Κορδέλλου

Κόντρα στην ύφεση που χαρακτηρίζει την εγχώρια αγορά, η εισηγμένη εταιρεία διευρύνει μερίδια αγοράς και επιστρέφει σε κερδοφόρο πορεία. Οι εξελίξεις του δευτέρου εξαμήνου.

Επιστροφή στα κέρδη για την Αφοί Κορδέλλου

Κόντρα στην καταβαράθρωση της οικοδομικής δραστηριότητας και στην καθίζηση των εγχώριων επενδύσεων κατά την τελευταία οκταετία, η εταιρεία εμπορίας ειδών σιδήρου-χάλυβα Αφοί Κορδέλλου αναμένεται φέτος να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Ήδη στο πρώτο μισό του 2016, η εισηγμένη εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών της από τα 18,04 στα 18,9 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά της κέρδη (EBITDA) από 672 χιλ. στο 1,95 εκατ. ευρώ και το προ φόρων αποτέλεσμά της από ζημίες 556 χιλ. σε κέρδη ύψους 877 χιλ. ευρώ.

Μέρος ωστόσο των βελτιωμένων επιδόσεων ήταν αποτέλεσμα της αύξησης που είχε σημειώσει κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η διεθνής τιμή του χάλυβα.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η εταιρία έχει ανεβάσει το ποσοστό αύξησης των πωλήσεών της, γεγονός που οφείλεται σε διεύρυνση μεριδίων αγοράς, καθώς η εγχώρια ζήτηση διατηρείται περίπου στάσιμη σε σύγκριση με εκείνη του 2015.

«Η αγορά δεν ανέβηκε. Αντίθετα, εμείς είμαστε που κερδίζουμε μερίδια, εξέλιξη που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια» αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία, προσθέτοντας τις έντονες δυσκολίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα τώρα με τους ίδιους κύκλους:

α) Το μικτό περιθώριο κέρδους του δεύτερου εξαμήνου θα υποχωρήσει σε σύγκριση με εκείνο του πρώτου, εξέλιξη που αποδίδεται στην ομαλοποίηση της τιμής του μετάλλου, καθώς όχι μόνο σταμάτησε η άνοδος του χάλυβα, αλλά παρατηρήθηκε και ελαφρά κάμψη.

β) Το πιθανότερο σενάριο είναι πως για το σύνολο του έτους η εισηγμένη θα διατηρήσει ή και θα επαυξήσει το ύψος των κερδών που είχε καταγράψει κατά το πρώτο μισό του έτους.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, απαντήθηκε πως οι σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες είναι πολύ καλές και η χρηματοδότηση της εισηγμένης απρόσκοπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v