Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες θυγατρικές πουλάει η Attica Bank

Ετοιμο το σχέδιο για περιστολή δαπανών μέσω των θυγατρικών. Ποιες θα συρρικνώσουν τις δραστηριότητές τους. Πού θα μπει πωλητήριο και ποιες δραστηριότητες θα απορροφηθούν από τη μητρική. «Ξεσκονίζονται» οι υποψήφιοι για τα κόκκινα δάνεια.

Ποιες θυγατρικές πουλάει η Attica Bank

Σε δραστικό «συμμάζεμα» των πέντε θυγατρικών εταιρειών της θα προχωρήσει η Attica Bank και σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο με τις επόμενες κινήσεις.

Με βάση τις αποφάσεις που έχει λάβει η διοίκηση της τράπεζας, οι Attica Wealth Management και Attica Properties θα συρρικνώσουν τις εργασίες τους.

Όσον αφορά την Attica Finance, στην οποία η τράπεζα κατέχει το 55% του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr το ποσοστό θα πωληθεί καθώς η διοίκηση της Attica Bank έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την εταιρεία.

Το υπόλοιπο 45% της Attica Finance ανήκει στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΠΕΥ.

Την αποχώρησή της δρομολογεί η Attica και από την Attica Ventures, ενώ οι εργασίες της Attica Bancassurance θα απορροφηθούν στην πλειονότητά τους από την τράπεζα και η εταιρεία θα λειτουργεί ως πρακτορείο ασφαλειών.

Ξεσκόνισμα των υποψηφίων

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της τράπεζας εξετάζει σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία τις προτάσεις που κατέθεσαν τα ξένα funds στην πρόθεση της τράπεζας να αναθέσει τη διαχείριση κόκκινων δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, με ανταλλαγή την κάλυψη της κεφαλαιακής εκκρεμότητας ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Πηγές αναφέρουν ότι η εξέταση των προσφορών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η επαφή με τις ξένες εταιρείες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τράπεζα έχει δεσμευθεί στις εποπτικές αρχές ότι θα κλείσει το θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης μέχρι το τέλος του 2016, προκειμένου να μη βρεθεί αντιμέτωπη με τους σκληρούς εποπτικούς κανόνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v