Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προσφυγή στο ΣτΕ για τις δημοπρασίες ρεύματος

Η διοίκηση της εισηγμένης κατέθεσε αίτηση στο ανώτατο δικαστήριο για προσωρινή διαταγή ακύρωσης της δεύτερης δημοπρασίας, που θα γίνει τον προσεχή Δεκέμβριο. Το θέμα των δημοπρασίων έθεσε στον νέο υπουργό Γ. Σταθάκη τόσο η διοίκηση της ΔΕΗ όσο και η ΓΕΝΟΠ.

ΔΕΗ: Προσφυγή στο ΣτΕ για τις δημοπρασίες ρεύματος

Σε πλήρη αμφισβήτηση της μεθοδολογίας της ΡΑΕ για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης για τις δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος προχωρά η ΔΕΗ, με την κατάθεση αίτησης στο ΣτΕ για προσωρινή διαταγή ακύρωσης της δεύτερης δημοπρασίας, που θα γίνει τον προσεχή Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕH φέρεται να προχωρά σε μέτρα κατά της απόφασης της ΡΑΕ, που καθόρισε τιμή εκκίνησης τα 37,37 ευρώ η μεγαβατώρα και η οποία τιμή ελάχιστα αυξήθηκε στην πρώτη δημοπρασία που έγινε πριν από δεκαπέντε μέρες.

Το θέμα των δημοπρασιών, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε στον νέο υπουργό Γιώργο Σταθάκη τόσο η διοίκηση της ΔΕH όσο και η ΓΕΝΟΠ στην προχθεσινή τους συνάντηση.

Άγνωστο είναι αν η τακτική της διοίκησης της ΔΕH έχει τη στήριξη της ηγεσίας της κυβέρνησης, καθώς η διαδικασία των διαγωνισμών και το ύψος της τιμής εκκίνησης αποτελούν βασικά εργαλεία που διαπραγματεύτηκε η προηγούμενη υπό τον Πάνο Σκουρλέτη ηγεσία του ΥΠΕΝ με τους θεσμούς, προκειμένου να καλυφθεί το προαπαιτούμενο για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και κατάργηση του μονοπωλίου της εταιρίας στη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v