Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Εγκριση από ΓΣ για ομολογιακά ως 20 εκ.

Την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων, μέχρι του ποσού των 20 εκ. ευρώ, ενέκρινε μεταξύ άλλων η έκτακτη γενική συνέλευση της Medicon, που συνήλθε σήμερα 24/12/07 με απαρτία 80,145%. Ενημέρωση για νέο προϊόν.

Medicon: Εγκριση από ΓΣ για ομολογιακά ως 20 εκ.
Την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων, μέχρι του ποσού των 20 εκ. ευρώ, ενέκρινε μεταξύ άλλων η έκτακτη γενική συνέλευση της Medicon, που συνήλθε σήμερα 24/12/07 με απαρτία 80,145%.

Ειδικότερα, η γ.σ. ενέκρινε τη σύναψη μεταξύ της εταιρίας και των Εμπορική Τράπεζα (ως Διαχειρίστρια, Εκπρόσωπο των Ομολογιούχων και Ομολογιούχο δανείστρια) και Emporiki Bank Cyprus Limited (Ομολογιούχο δανείστρια), της από 20-12-2007 Σύμβασης κοινού Ομολογιακού Δανείου 8.000.000 ευρώ, επταετούς διάρκειας, με έκδοση κοινών, έγχαρτων, ονομαστικών και μη μετατρέψιμων ομολογιών, λήξης η πρώτη (36) μήνες και η τελευταία (84) μήνες από την έκδοση του και τιμή διάθεσης την ονομαστική αξία, με εμπράγματες εξασφαλίσεις υποθήκες επί των κτιρίων ιδιοκτησίας της εταιρίας (Μελίτωνα 3 και 5) ποσού 3.000.000 ευρώ με επιτόκιο Euribor τριμήνου πλέον περιθωρίου 1% και δικαίωμα αποπληρωμής ανά πάντα χρόνο άνευ επιβαρύνσεως.

Η παραπάνω σύμβαση υπεγράφη σε εκτέλεση της από 29-6-2007 αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Η Συνέλευση ενημερώθηκε ότι την 21η Δεκεμβρίου 2007 εκδόθηκε και καλύφθηκε το σύνολο του Ομολογιακού Δανείου και το προϊόν του χρησιμοποιήθηκε εξ ολοκλήρου για την αναχρηματοδότηση υφισταμένων βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων της εταιρίας, αναμένεται δε να βελτιώσει την κεφαλαιακή διάρθρωση και να μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος του Ομίλου Medicon.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων, μέχρι του ποσού των 20 εκ. ευρώ, με την παροχή εμπραγμάτων εξασφαλίσεων επί ακινήτωνιδιοκτησίας της εταιρίας ή/και ενεχύραση απαιτήσεων της εταιρίας, το προϊόν των οποίων θα χρησιμοποιηθεί πό την εταιρία για κεφάλαια κίνησης και την εν γένει χρηματοδότηση των επενδύσεων και εργασιών της εταιρίας και παρείχε ανέκκλητη εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την διαπραγμάτευση των όρων, την παροχή ασφαλειών και την υπογραφή των συμβάσεων διαχείρισης και ομολογιακών δανείων με οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα ή όμιλο τραπεζών.

Για τη τελική σύναψη του ή των ομολογιακών δανείων που θα συναφθούν σε εκτέλεση της αποφάσεως αυτής θα ακολουθήσει ανακοίνωση της εταιρίας για την έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Τέλος, ανακοινώθηκε από την εταιρία η συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση MEDICA 2007 που έγινε στο Nτύσσελντορφ Γερμανίας (από 14/11 έως και 17/11), κατά την οποία η εταιρία παρουσίασε το πρωτότυπο ενός νέου συστήματος βιοχημικού αναλυτή, το οποίο η εταιρία εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να διαθέσει εμπορικά περί τα μέσα του 2008, σε συνδυασμό με τα αντιδραστήρια της εταιρίας.

Προ της έναρξης κυκλοφορίας του προϊόντος αυτού θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των μετόχων και του επενδυτικού κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v