Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

27 ελληνικές εταιρίες στις 500 της Ευρώπης

Στις 27 ανέρχονται οι ελληνικές επιχειρήσεις που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες της Ευρώπης, σύμφωνα με την λίστα που εξέδωσε η GrowhPlus, εκ των οποίων οι 15 είναι εισηγμένες, με επικεφαλής την Μαίλλης.

27 ελληνικές εταιρίες στις 500 της Ευρώπης
Στις 27 ανέρχονται οι ελληνικές επιχειρήσεις συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης, για το 2002 σύμφωνα με την λίστα που εξέδωσε η GrowhPlus.

Εκ των 27 ελληνικών επιχειρήσεων οι 15 είναι εισηγμένες στο ΧΑΑ, με επικεφαλής, από ελληνικής πλευράς, την Μαίλλης (19η θέση στην συνολική κατάταξη). Την δεύτερη θέση από ελληνικής πλευράς καταλαμβάνει η Folli – Follie (40η στην κατάταξη), ενώ την τρίτη θέση κατέχει η Μπάμπης Βωβός (69η θέση στην συνολική κατάταξη).

Στην λίστα μεταξύ άλλων βρίσκονται οι εισηγμένες: Inform Λύκος, Alumil Μυλωνάς, Betanet, Πλαίσιο,Εικόνα – Ήχος Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργιες, Αθήνα, Προμότα, Elmec Sport, Veterin, Dikeat και η Ν. Βαρβέρης – Moda Bagno.

Από τις μη εισηγμένες εταιρίες στην λίστα συμπεριλαμβάνονται οι: Protecta, Πέντε, Profile Group, European DynamicsΔιαμαντής Μασούτης Σούπερ Μάρκετ, Φωκάς, Αρχέτυπον, Μέλλον Τεχνολογίες, Νομική Βιβλιοθήκη, Eurochartiki, Θ. Νιτσιάκος, Ηπειρωτική Software & Publications.

Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 18 συνολικά χώρες, 15 κράτη – μέλη της ΕΕ, την Ιρλανδία, Νορβηγία και Ελβετία. Η διαδικασία της αξιολόγησης αφορά σε στοιχεία των εταιριών της τελευταίας πενταετίας, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της GrowthPlus, κ. Philippe Leonard, κατά την διάρκεία συνέντευξης τύπου σήμερα, από τις 500 ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, το 54% αφορά σε ”μικρές” (με προσωπικό λιγότερο από 100 άτομα το 1996).

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι ότι το 36% αποτελείται από εισηγμένες εταιρίες καταδεικνύοντας ότι η χρηματοδότηση είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την γρήγορη ανάπτυξη. Σε ότι αφορά τις ελληνικές εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα, το 56% είναι εισηγμένες.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κ. Δραμυτινού της Προμότα, ο οποίος τόνισε ότι ”το να συμπεριλαμβάνεται μια ελληνική επιχείρηση στη συγκεκριμένη λίστα, της δίνει το κίνητρο και για τις επόμενες χρονιές, ενώ παράλληλα της δίνει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας και στην Ευρώπη”.

Τέλος, σημειώνεται ότι η GrowthPlus είναι η πανευρωπαϊκή ένωση δυναμικά αναπτυσσόμενων επιχειρηματιών η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στην προβολή και προώθηση του ευρωπαϊκού επιχειρήν, ενώ παράλληλα προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη στις κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών χωρών με στόχο την αναβάθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργούν οι ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Ακολουθώντας αυστηρά κριτήρια επιλογής η GrowthPlus εκδίδει κάθε χρόνο μια λίστα με τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης, απ’ όλους τους κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v