Ντυνάν: Όλη η σύμβαση με Ιατρικό - Euromedica

Το πλήρες κείμενο της σύμβασης διαχείρισης του Ερρίκος Ντυνάν από την κοινοπραξία Ιατρικό Αθηνών - Εuromedica αποκαλύπτει το Euro2day.gr. Ξαφνιάζει η παντελής έλλειψη... αμοιβής για την κοινοπραξία, κάτι που ερμηνεύεται ως προσπάθεια αποφυγής νομικών καταγγελιών, καθώς δεν έγινε κανένας διαγωνισμός. ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

Ντυνάν: Όλη η σύμβαση με Ιατρικό - Euromedica
Δοκιμαστική περίοδο συνιστά η πρώτη ετήσια σύμβαση διαχείρισης του Ερρίκος Ντυνάν από την εταιρία Eurohospital, η οποία ελέγχεται κατά 50% από τη Euromedica και κατά 50% από την Ιατρικό Αθηνών, όπως προβλέπεται από το συμφωνητικό συνεργασίας το πλήρες κείμενο του οποίου αποκαλύπτει το Euro2day.gr.

Το συμφωνητικό μεταξύ του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και της Eurohospital προβλέπει εμμέσως πλην σαφώς ότι το επιχειρησιακό σχέδιο για το Ερρίκος Ντυνάν θα εκπονηθεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας σύμβασης, ενώ δεν παρέχει ουσιαστικές αρμοδιότητες στη Eurohospital για παρεμβάσεις σε ζητήματα προσωπικού, τιμοκαταλόγων κ.ά.



H Εurohospital αναλαμβάνει τον επιχειρηματικό κίνδυνο από τη λειτουργία του Ερρίκος Ντυνάν και ειδικότερα αναλαμβάνει τη δέσμευση στη χρήση 1/1/2008 με 31/12/08, στην οποία εκτείνεται και η διάρκεια της σύμβασης, να επιτύχει ισοσκελισμό εσόδων και εξόδων όσο και εισπράξεων και πληρωμών του νοσοκομείου καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις πληρωμές τοκοχρεωλυσίων σύμφωνα με τις υφιστάμενες δανειακές συμβάσεις.

Παρά την παραπάνω υποχρέωση, όμως, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα λοιπά όργανα του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν διατηρούν όλες τις εξουσίες τους που απορρέουν από το καταστατικό του ΕΕΣ και από την πράξη σύστασης του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν. Όλες οι ενέργειες της Eurohospital θα πρέπει να εγκρίνονται από το Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, ενώ για υποθέσεις που αφορούν στο προσωπικό του νοσοκομείου πρέπει να υπάρχει και συναίνεση του προέδρου του ιδρύματος κ. Α. Μαρτίνη.

Τέλος, το εντυπωσιακό είναι ότι η Eurohospital αναλαμβάνει τη διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν αμισθί, αν και υποχρεούται να πληρώνει και να ασφαλίζει η ίδια το προσωπικό που θα απασχολεί. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ο μη καθορισμός αμοιβών αποτελεί σκόπιμη κίνηση προκειμένου να αποφευχθούν καταγγελίες ανάλογες της Asklepios, επειδή δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η απασχόληση προσωπικού μπορεί να θεωρηθεί έμμεση αμοιβή και αν το ετήσιο κόστος της ξεπεράσει τις 150 χιλ. ευρώ, τότε μπορεί να υπάρξουν καταγγελίες σχετικά με το γιατί το Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν δεν ανέθεσε τη διαχείριση του ομώνυμου νοσοκομείου με διεθνή διαγωνισμό.

*Το πλήρες κείμενο της σύμβασης δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v