Ντυνάν: Συζητά επέκταση συνεργασίας με ΕΣΥ

Άρδην ανατροπή των δεδομένων όσον αφορά στη δυναμικότητα του Ερρίκος Ντυνάν που δεν είναι συμβεβλημένη με το ΕΣΥ και στην πρόσφατη σύμβαση διαχείρισης με τη Eurohospital προκαλεί η πρόθεση του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν να επεκτείνει τη συνεργασία του με το ΕΣΥ.

Ντυνάν: Συζητά επέκταση συνεργασίας με ΕΣΥ
του Χρήστου Κίτσιου

Άρδην ανατροπή των δεδομένων όσον αφορά στη δυναμικότητα του Ερρίκος Ντυνάν που δεν είναι συμβεβλημένη με το ΕΣΥ και στην πρόσφατη σύμβαση διαχείρισης με τη Eurohospital προκαλεί η πρόθεση του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν να επεκτείνει τη συνεργασία του με το ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν κ. Ανδρέας Μαρτίνης σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προ ολίγου, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα επεκταθεί το εύρος συνεργασίας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την υποδοχή πανεπιστημιακών κλινικών, οι οποίες θα στεγαστούν στις εγκαταστάσεις του.

Για τη διεύρυνση συνεργασίας με το ΕΣΥ, υπάρχουν ήδη εδώ και μήνες συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας, οι οποίες δείχνουν να ολοκληρώνονται και επομένως το Ερρίκος Ντυνάν από το 20% των κλινών που είναι συμβεβλημένες σήμερα με το ΕΣΥ, μπορεί να φτάσει το ποσοστό των κλινών που είναι συμβεβλημένο με το ΕΣΥ σε επίπεδα πάνω από το 50%.

Μια τέτοια εξέλιξη απειλεί να ανατρέψει τα δεδομένα στο σκέλος της σύμβασης διαχείρισης με τη Eurohospital, την οποία ο κ. Μαρτίνης χαρακτήρισε ως πιλοτική, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις χθεσινές αποκαλύψεις του euro2day.gr.

Ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν δήλωσε κατηγορηματικά ότι το εύρος της κοινωφελούς δραστηριότητας του Νοσοκομείου είναι αδιαπραγμάτευτο και με το κριτήριο αυτό θα αποφασιστεί η οποιαδήποτε επέκταση της σύμβασης διαχείρισης για τρία επιπλέον έτη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σύμβαση με τη Eurohospital ως πιλοτική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προταθούν από πλευράς Ιατρικού Αθηνών και Euromedica, οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς μετόχους του Eurohospital, εναλλακτικά σενάρια για την οικονομική διαχείριση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, βάσει των οποίων θα κληθεί να αποφασίσει ο Ελληνικός Ερυθιρός Σταυρός και το Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, την ανανέωση ή όχι στη σύμβαση διαχείρισης για μια τριετία.

Ερωτώμενος για τη μη πρόβλεψη αμοιβής στη σύμβαση διαχείρισης για τη Eurohospital, ο κ. Μαρτίνης απάντησε ότι προφανώς Ιατρικό Αθηνών και Euromedica προσβλέπουν σε περαιτέρω οφέλη από τη σύμπραξη με το Ερρίκος Ντυνάν.

Και γι’ αυτό το λόγο, αποδέχτηκαν να αναλάβουν τη διαχείριση του Νοσοκομείου για έναν χρόνο, χωρίς αμοιβή.

Διευκρίνισε δε, ότι σε περίπτωση ανανέωσης της σύμβασης, θα προβλέπεται για τη Eurohospital συμμετοχή στα κέρδη του Ερρίκος Ντυνάν. Καθορίζοντας τα κριτήρια από πλευράς Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Μαρτίνης σημείωσε ότι στόχος του Ιδρύματος δεν αποτελεί η υπέρμετρη κερδοφορία, αλλά τα ισοσκελισμένα μεγέθη και πιθανότατα μια μικρή κερδοφορία που θα επιτρέψει στο Ερρίκος Ντυνάν να διευρύνει το κοινωφελές του έργο σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Ερωτώμενος για το ποιος θα ασκεί την τιμολόγηση στο Ερρίκος Ντυνάν, με την έναρξη από 1ης/1/2008 της σύμβασης διαχείρισης από τη Eurohospital, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι τις εισηγήσεις θα τις κάνει η Eurohospital και τις αποφάσεις βάσει καταστατικού θα λαμβάνει το Ίδρυμα.

Τόνισε δε, ότι οποιαδήποτε κέρδη μπορεί να έρθουν από τις οικονομίες κλίμακος λόγω διαφορετικού χειρισμού προμηθειών, υλικών και φαρμάκων, και όχι από αύξηση των τιμολογίων.

Τέλος, στο ερώτημα πως θα επιτευχθεί ανταγωνιστική τιμολόγηση για το Ντυνάν ενώ την διαχείριση ασκούν δύο ανταγωνίστριες εταιρείες ήτοι η Ιατρικό Αθηνών και η Euromedica ο κ. Α. Μαρτίνης δήλωσε ότι αφενός ένα μέρος ακόμη των κλινών του Ντυνάν θα συμβληθεί με το Δημόσιο αφετέρου η Euromedica δεν διαθέτει μεγάλο νοσοκομείο στην Αθήνα.

Συμπλήρωσε δε, ότι οι δύο μέτοχοι της Eurohospital έχουν παράσχει τις απαιραίτητες εγγυήσεις καλής λειτουργίας μια και η εταιρεία είναι νεότευκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v