Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Εμπλοκή με την υπόθεση της Dolphin

Οι δύο εταιρείες συμμετέχουν από κοινού στη Latirus, περιουσιακό στοιχείο της οποίας είναι έκταση στο νομό Λασιθίου που προορίζεται για τουριστική αξιοποίηση. Η Dolphin είχε καταβάλει περί τα 10 εκατ. για την απόκτηση του 80% των μετοχών της Latirus.

Ικτίνος: Εμπλοκή με την υπόθεση της Dolphin

H εισηγμένη Ικτίνος Μάρμαρα έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στην Dolphin Capital Investors, μετά τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων της τελευταίας με θέμα τη διακοπή της λειτουργίας της και την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ο λόγος είναι ότι μετέχουν από κοινού στην κυπριακή εταιρεία Latirus (με 20% η Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική και με 80% η Dolphinci Thirteen Ltd, θυγατρική κατά 100% της Dolphin Capital Investors), περιουσιακό στοιχείο της οποίας είναι μεγάλη έκταση στο νομό Λασιθίου, που προορίζεται για τουριστική αξιοποίηση.

Η σύμπραξη των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια, όταν η Dolphin είχε καταβάλει περί τα δέκα εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 80% των μετοχών, ενώ θα κατέβαλε επιπλέον γύρω στα πέντε εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση μιας σειράς αδειών και εξελίξεων που θα έπρεπε να ολοκληρωθούν.

Μέχρι σήμερα, τα πέντε αυτά εκατομμύρια δεν έχουν καταβληθεί στην εισηγμένη, καθώς λόγω της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας, ορισμένα από τα προαπαιτούμενα της σύμβασης δεν έχουν υλοποιηθεί.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ακολουθήσουν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Πάντως, εδώ και χρόνια το project της τουριστικής αξιοποίησης της έκτασης παρέμενε εν υπνώσει, όχι μόνο εξαιτίας κάποιων αδειοδοτικών εκκρεμοτήτων, όσο κυρίως γιατί απαιτείτο μια μεγάλη χρηματοδοτική υποστήριξη από την πλευρά του βασικού μετόχου.

Έτσι, η επένδυση αυτή δεν συνεισέφερε έσοδα και κέρδη στον εισηγμένο όμιλο, αλλά αντίθετα συνεπαγόταν κάποιες περιορισμένες λογιστικές ζημίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v