Πραξικοπηματική παρέμβαση SSM στην Πειραιώς

(upd2) Με email και χωρίς αιτιολογία ζητήθηκε η διακοπή του Δ.Σ. που συνεδρίαζε για να επιλέξει CEO. Για κίνηση που συνιστά «πραξικόπημα» μιλούν στελέχη. Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Ανθ. Θωμόπουλος. Νέα συνεδρίαση την Παρασκευή.

Πραξικοπηματική παρέμβαση SSM στην Πειραιώς

Εν μέσω της συνεδρίασης του Δ.Σ. της τράπεζας Πειραιώς έφτασε email του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, το οποίο ζητούσε τη διακοπή του διοικητικού συμβουλίου, τη μη ολοκλήρωση της ανάδειξης του CEO της τράπεζας και κατέληγε ζητώντας επ αόριστον αναβολή στη διαδικασία τοποθέτησης διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr στην επιστολή αναφέρεται ως αιτιολογία η ανάγκη ελέγχου των δυο υποψηφιοτήτων (Χρ. Παπαδόπουλος και Ανθιμος Θωμόπουλος) και ζητά τη διακοπή και την αναβολή επ αόριστον.

Στελέχη του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς κάνουν λόγο για πραξικόπημα από την πλευρά του SSM και εκτιμούν ότι όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Κατόπιν πάντως των εξελίξεων η συνεδρίαση διεκόπη και δεν αποκλείεται η επιλογή του νέου CEO να μεταφερθεί στο νέο έτος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μετά τις εξελίξεις απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Ανθιμός Θωμόπουλος.

Το ΤΧΣ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. Πηγές του Ταμείου σημείωναν ότι θα περιμένουν τις κινήσεις της Πειραιώς πριν πάρουν θέση για τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα ωστόσο τα μέλη του Δ.Σ. στην Πειραιώς που βρίσκονται στην τράπεζα παρότι έχει διακοπεί η συνεδρίαση αναφέρουν πως αναμένουν την εισήγηση του ΤΧΣ για να καθορίσουν τη στάση τους.

Τελικά προκρίθηκε η λύση της διακοπής του Δ.Σ. έως την Παρασκευή.

H ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι «συνεχίζεται η διαβούλευση του Διοικητικού της Συμβουλίου σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής νέου CEO και θα επανέλθει προσεχώς με νεότερες ανακοινώσεις».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v