Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνε (ξανά) πίσω οι αποφάσεις για τον CEO της Πειραιώς

«Όταν ο πρόεδρος κρίνει ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, θα τρέξει τη διαδικασία για την επιλογή CEO», τονίζει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας, που μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο.

Πάνε (ξανά) πίσω οι αποφάσεις για τον CEO της Πειραιώς

Για την επόμενη εβδομάδα μεταφέρονται οι εξελίξεις όσον αφορά στις διοικητικές εκκρεμότητες της Τράπεζας Πειραιώς.

«Όταν ο πρόεδρος κρίνει ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, θα τρέξει τη διαδικασία για την επιλογή CEO», τονίζει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας, που μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επανεξετασθούν οι υποψηφιότητες (παλαιές και νέες), προκειμένου όταν κριθεί απαραίτητο, να κλείσει το ζήτημα.

Εξάλλου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ελέγχει το 26% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς άσκησε πίεση στο διοικητικό της συμβούλιο να κλείσει το συντομότερο δυνατόν τη διοικητική εκκρεμότητα.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΤτΕ πιέζει να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία καθώς εκτιμά ότι η διοικητική εκκρεμότητα στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας εντείνει την αβεβαιότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Κι ενώ ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) απέρριψε, ως ελεγχόμενες, τις υποψηφιότητες τόσο του Άνθιμου Θωμόπουλου όσο και του Χρήστου Παπαδόπουλου, με αποτέλεσμα ο πρώτος να αποσυρθεί από τη διαδικασία, ο δεύτερος επιμένει και με δύο επιστολές του ζητά τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος απέστειλε δύο επιστολές, μία στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό και μία στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς. Στην επιστολή του προς τον SSM υπογραμμίζει ότι στις 26 Οκτωβρίου συναντήθηκε με τα στελέχη του SSM, Ramon Quintana, Rolf Klug και Jesus Patroness, τα οποία παρεμπιπτόντως υπογράφουν το email που τίναξε στον αέρα το δ.σ. της Πειραιώς, και τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την υποψηφιότητά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v