Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανγαία: Νέες επενδύσεις 25,3 εκατ. ευρώ

Στην απόκτηση 2 ακινήτων στην Πάτρα, τα οποία θα λειτουργήσουν το ένα ως κλασική ξενοδοχειακή μονάδα και το άλλο ως ξενοδοχείο για φοιτητές, και 9 εμπορικών ακινήτων στην Ιταλία, προχώρησε η Πανγαία. Στα 25,3 εκατ. το ύψος της επένδυσης.

Πανγαία: Νέες επενδύσεις 25,3 εκατ. ευρώ

Η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ συνεχίζει την επενδυτική της δραστηριότητα μέσω της ολοκλήρωσης δύο συναλλαγών, συνολικού ύψους 25,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα:

- Η ΠΑΝΓΑΙΑ απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρίας ΚΑΡΟΛΟΥ Α.Ε., ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το γνωστό ξενοδοχείο με την επωνυμία «MOREAS BEACH»), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από τον μισθωτή, ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασικού τύπου 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων, απευθυνόμενων σε φοιτητές, το δεύτερο, έναντι συνολικού τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ.

- Ο όμιλος απέκτησε χαρτοφυλάκιο 9 εμπορικών ακινήτων (κυρίως καταστήματα και γραφεία), τα οποία βρίσκονται στην Ιταλία (Ρώμη, Γένοβα κ.ά.), έναντι συνολικού τιμήματος 21,6 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα είναι εκμισθωμένα, μεταξύ άλλων, σε διεθνούς φήμης εταιρίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός δήλωσε ότι οι ως άνω αποκτήσεις συνεχίζουν την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα της Πανγαία κατά την τελευταία τετραετία, εντάσσονται πλήρως στη στρατηγική της εταιρίας για ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της με επιλεγμένες τοποθετήσεις σε ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά και σηματοδοτούν την είσοδό της, ως θεσμικού επενδυτή, σε κλάδους με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v