Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο 7ος Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group

Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group συμπεριλαμβάνει 185 ποσοτικούς δείκτες για λόγους διαφάνειας (από 115 την προηγούμενη χρονιά) και 24 μελλοντικούς στόχους για λόγους πρακτικής δέσμευσης.

Ο 7ος Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group
Η Attica Συμμετοχών προχώρησε στην έκδοση του 7ου Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Attica που αφορά το 2015, ο οποίος ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες G4 του Global Reporting Initiative (σε επίπεδο συμφωνίας “Core”).

Ο Απολογισμός συμπεριλαμβάνει 185 ποσοτικούς δείκτες για λόγους διαφάνειας (από 115 την προηγούμενη χρονιά) και 24 μελλοντικούς στόχους για λόγους πρακτικής δέσμευσης.

Όπως αναφέρει η εταιρία, η συστηματική και αδιάλειπτη ετήσια έκδοση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελεί για την Attica Συμμετοχών σημαντικό μέσο επικοινωνίας και δέσμευσης με τους Κοινωνικούς Εταίρους, καθώς αντανακλά την προσέγγισή του Ομίλου για τη συστηματική διαχείριση της υπεύθυνης λειτουργίας και την ενίσχυση του διαλόγου σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Αναλυτικότερα, τα σημαντικότερα αποτελέσματα του Ομίλου σε σχέση με το προηγούμενο έτος:

• Μείωσε τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2,5%.

• Μείωσε τη συνολική ποσότητα ψυκτικών υλικών που χρησιμοποίησε κατά 34,8%.

• Πάραξε 41.760 KWh ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

• Υλοποίησε εκπαιδεύσεις σε θέματα Υγείας, Ασφάλειας και προστασίας του Περιβάλλοντος στο 100% των εργαζόμενων στα πλοία.

• Αύξησε τις ώρες εκπαίδευσης των εργαζομένων κατά 40,4%.

• Ενημέρωσε 4,3 εκατ. επιβάτες σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας και ειδικότερα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

• Μετέφερε δωρεάν από μικρά Ελληνικά Νησιά πάνω από 179 τόνους υλικών προς ανακύκλωση.

• Αύξησε τη συνολική αξία των κοινωνικών δράσεων κατά 30,3%.

• Έχει συλλέξει 256 μονάδες αίματος μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας την τελευταία τριετία.

• Αναδείχθηκε κορυφαία εταιρία του κλάδου, “True Leader”, στο πλαίσιο του αντίστοιχου θεσμού της ICAP Group, ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα σημαντική αύξηση του προσωπικού σε σχέση με το 2014.

Αναφερόμενος στον 7ο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Σπυρίδων Πασχάλης, επεσήμανε: «Η επιτυχία μας ως οργανισμού που αναπτύσσεται διαρκώς συνδέεται άμεσα με την προσέγγισή μας ως προς την υπεύθυνη λειτουργία μας ως Ομίλου, η οποία παραμένει προτεραιότητα με την πεποίθηση ότι πρέπει να δημιουργούμε αξία, όχι μόνο για τους μετόχους μας, αλλά και για όλους τους Κοινωνικούς μας Εταίρους».

Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2015 είναι διαθέσιμος στην στήλη «Συνοδευτικό υλικό»..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v