Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φραγκιαδάκης: Εντός του έτους η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η τράπεζα σχεδιάζει κι άλλες πωλήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, υπογράμμισε ο CEO της Εθνικής Τράπεζας. Αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων στα κόκκινα δάνεια.

Φραγκιαδάκης: Εντός του έτους η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής της εντός του έτους ενώ σχεδιάζει και άλλες πωλήσεις στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο CEO της τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

"Είναι γνωστό ότι από επιχειρηματικής σκοπιάς, θα θέλαμε να διατηρήσουμε την ασφαλιστική. Ωστόσο, αποτελεί μέρος της αναδιάρθρωσης και θα επικεντρωθούμε στην τήρηση των δεσμεύσεών μας. Είναι μια συνεχής διαδικασία και βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο", σημείωσε ο κ. Φραγκιαδάκης. 

Σε ερώτηση για το εάν είναι εφικτό ένα deal, σημείωσε ότι αναμένει ολοκλήρωση της πώλησης εντός του έτους, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω. 

Ο κ. Φραγκιαδάκης υπογράμμισε ότι η τράπεζα, με θυγατρικές σε Σερβία, πΓΔΜ, Αλβανία, Ρουμανία και Κύπρο, σχεδιάζει περαιτέρω αποεπένδυση από τις διεθνείς αγορές και θα ποντάρει στην εγχώρια αγορά για την επιστροφή στην κερδοφορία. 

"Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά υπάρχει ακόμη μέλλον στα σχέδια αποεπένδυσης", ανέφερε. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σημείωσε ακόμη ότι η τράπεζα είναι σε τροχιά για να πετύχει τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων. "Εως τώρα, οι επιδόσεις μας δείχνουν ότι είμαστε σε τροχιά. Δεν θέλω να είμαι υπεραισιόδοξος, αλλά είμαι σίγουρος ότι με ένα ήπιο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, θα πετύχουμε τους στόχους", τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v