Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αutohellas: Εγκρίθηκε η επιστροφή 1,3 ευρώ

Την επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους της, ύψους 1,30 ευρώ ανά μετοχή αλλά και την έκδοση κοινού έγχαρτου ομολογιακού δανείου, αποφάσισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Autohellas, με απαρτία 77%.

Αutohellas: Εγκρίθηκε η επιστροφή 1,3  ευρώ
Την επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους της, ύψους 1,30 ευρώ ανά μετοχή αλλά και την έκδοση κοινού έγχαρτου ομολογιακού δανείου, αποφάσισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Autohellas, με απαρτία 77%.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση α) του αποθεματικού ”Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον” και β) μέρους από τον λογαριασμό ”Υπόλοιπο κερδών εις νέον” των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας που συνετάγησαν με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα την 31.12.2006 χωρίς την έκδοση νέων μετοχών αλλά με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.

Η μείωση μετοχικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 1,3 ευρώ με σκοπό την αναλογική πραγματική διανομή μετρητών στους μετόχους.

Η έκδοση κοινού έγχαρτου ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 180 εκ. ευρώ και εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να λαμβάνει αποφάσεις για αγορά ιδίων μετοχών έως το 1/10 του μετοχικού κεφαλαίου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Autohellas, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την συντηρητική κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρίας, τη σταθερότητα των εργασιών της, το αυξημένο επίπεδο ιδίων κεφαλαίων, τις θετικές ταμειακές ροές, το μελλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας και την υψηλή δανειοληπτική της ικανότητα, αποφάσισε να θέσει προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της εταιρίας, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων της προς όφελος των μετόχων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Autohellas εκτιμά ότι η επιχειρησιακή δραστηριότητα, οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι αναμενόμενες αποδόσεις της εταιρίας δεν θα επηρεαστούν αρνητικά, ενώ οι χρηματοοικονομικοί δείκτες θα παραμείνουν ισχυροί μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 15/2/2008 εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου 47.268.000 ευρώ στους μετόχους, με καταβολή μετρητών Ευρώ 1,30 για κάθε μία μετοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά ότι, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εταιρίας θα ολοκληρωθεί στο επόμενο τρίμηνο.

Η ημερομηνία κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρίας δικαιούνται της επιστροφής κεφαλαίου θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v