Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανταλάκης: Χρηματοδότηση €100 εκατ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντός του 2017

"Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των ενεργειών του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Attica Bank", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης.

Πανταλάκης: Χρηματοδότηση €100 εκατ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντός του 2017

Κλιμάκιο της Attica Bank, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Παναγιώτη Ρουμελιώτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Θεόδωρο Πανταλάκη, επισκέφθηκε κατά το διήμερο της 1ης και 2ας Μαρτίου τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος επισκέψεων της Διοίκησής της με τα καταστήματα και τους πελάτες της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση της τράπεζας συναντήθηκε με τα στελέχη της στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και τους ανέπτυξε διεξοδικά το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης που υλοποιείται, ενώ παρουσίασε παράλληλα τους στόχους και τις προοπτικές του τρέχοντος έτους.

Ταυτόχρονα, η Διοίκηση της Attica Bank, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της Β. Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση και τη διεύρυνση της συνεργασίας της τράπεζας με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης στην ομιλία του επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των ενεργειών του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Attica Bank, καθώς το 70% των 220 προβλεπόμενων κινήσεων έχουν ήδη διεκπεραιωθεί. Βασικός στόχος του σχεδίου ήταν η προσαρμογή στα ευρήματα του ελέγχου που είχαν διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός.

Ο κ. Πανταλάκης σημείωσε ακόμη ότι στόχος της τράπεζας είναι μέσα από τις συνεργασίες της με εθνικούς και υπερεθνικούς οργανισμούς να προσφέρει χρηματοδοτήσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντός του 2017, αλλά και να πετύχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ιδίως δε των εξωστρεφών και καινοτόμων επιχειρηματιών με υψηλή τεχνογνωσία και ποιοτικά προϊόντα, μέσω ενός ευέλικτου δικτύου καταστημάτων, απαλλαγμένων από τα βάρη του παρελθόντος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει, αλλά και ότι ο ισχυρός πυρήνας των δανειστών θα υποχωρήσει προς ένα ρεαλιστικότερο πρωτογενές πλεόνασμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v