Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανταλάκης για την υπόθεση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής: Ενήργησα νόμιμα

Απαντήσεις για την υπόθεση της Αγροτικής Ασφαλιστικής δίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank. Ενήργησα πάντοτε σύμφωνα με τους κανόνες της επιμελούς διαχείρισης, εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα της εταιρίας, τονίζει.

Πανταλάκης για την υπόθεση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής: Ενήργησα νόμιμα

Την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, μετά από δημοσιεύματα περί δίωξής του για την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα του προέδρου στο Δ.Σ. της Αγροτικής Ασφαλιστικής.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πανταλάκης: 

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο που αναφέρονται σε εισαγγελική παραγγελία, για άσκηση και σε βάρος μου ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία έναντι της εταιρείας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. και για την αποκατάσταση των πραγμάτων και της αλήθειας, θεωρώ αναγκαίο να δηλώσω ότι με την ιδιότητα του μη εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της Αγροτικής Ασφαλιστικής, από τον Δεκέμβριο του έτους 2009 έως τον Ιούλιο του έτους 2012, ενήργησα πάντοτε και απόλυτα, σύμφωνα με τους κανόνες της συνετής και επιμελούς διαχείρισης, εξασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα, την περιουσία και τη συνέχεια της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των εκ του νόμου και του καταστατικού αρμοδιοτήτων και της συλλογικής αυτονομίας και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, θεσμικά κατοχύρωσα με συλλογική σύμβαση εργασίας ότι τα υφιστάμενα τότε ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF αποτελούσαν συμβόλαια καθορισμένων εισφορών και όχι καθορισμένων παροχών, γεγονός-πρακτική που εφαρμοζόταν ανελλιπώς έως το 2010.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύθηκαν τα αποθεματικά της Αγροτικής Ασφαλιστικής και βελτιώθηκαν τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Έτσι, απετράπη η οποιαδήποτε διακινδύνευση της περιουσίας της εταιρείας, δεδομένου ότι σταμάτησε η «αιμορραγία» κάλυψης των ελλειμμάτων των ομαδικών ασφαλιστηρίων του προσωπικού της Αγροτικής Ασφαλιστικής από τα κεφάλαια της εταιρείας και την περιουσία της. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίστηκε απολύτως η απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια της εταιρείας.

Εύλογα δε αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να επιχειρείται η ποινικοποίηση ενδεδειγμένων επιχειρηματικών ενεργειών, οι οποίες διασφαλίζονται στο πλαίσιο της συλλογικής αυτονομίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων και οι οποίες ήταν σε κάθε περίπτωση προς το συμφέρον της Αγροτικής Ασφαλιστικής, όπως απέδειξαν και τα οικονομικά της αποτελέσματα στη συνέχεια.

Η παρουσία μου στα ενεργά δρώμενα του τραπεζικού συστήματος της χώρας και η δράση μου, με γνώμονα πάντοτε και αποκλειστικά τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, είναι γνωστή σε όλους.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα με δικαιώσει πλήρως».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v