Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση ΟΤΟΕ για απολύσεις στην Τράπεζα Αττικής

Τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη μεταξύ των εργαζομένων, της διοίκησης της Τράπεζας Αττικής και της υπ. Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Αντίδραση ΟΤΟΕ για απολύσεις στην Τράπεζα Αττικής

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/3/2017, με αφορμή την απειλή απολύσεων 14 εργαζομένων που όπως αναφέρει το συνδικάτο, προανήγγειλε η Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι η απόφαση πάρθηκε από την τράπεζα με συνοπτικές διαδικασίες και ανακοινώθηκε προφορικά στους εργαζόμενους, ενώ δεν τηρήθηκαν ούτε οι στοιχειώδης θεσμικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό.

Στην εξέλιξη αυτή, η ΟΤΟΕ με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου των Εργαζομένων, αντέδρασε με προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας και αίτημα Τριμερούς συνάντησης μεταξύ των πλευρών των εκπροσώπων των εργαζομένων (Σωματείου και ΟΤΟΕ), της Διοίκησης της Τράπεζας και της Υπουργού Εργασίας κ. Ε. Αχτσιόγλου, με σκοπό την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων.

Η τριμερής συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη (5/4/2017) στο Υπουργείο Εργασίας.

Με νέα παρέμβαση της ΟΤΟΕ στη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, ματαιώθηκε η απόφαση που είχε προγραμματισθεί να ληφθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας την Πέμπτη 30/3/2017 για την επικύρωση των απολύσεων των 14 εργαζομένων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v