Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cenergy: Κινήσεις σε τρία μέτωπα για τα οφέλη της συγχώνευσης

Ξεκίνησαν ήδη οι ενέργειες προκειμένου τα σχεδιαζόμενα οφέλη της συγχώνευσης να λάβουν σάρκα και οστά στο μέλλον. Τι δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στον Όμιλο. «Απλό άθροισμα» των ΣΩΛΚ και ΕΛΚΑ τα αποτελέσματα του 2016.

Cenergy: Κινήσεις σε τρία μέτωπα για τα οφέλη της συγχώνευσης

«Τα αποτελέσματα της Cenergy για το 2016 (υποχώρηση στα προ φόρων κέρδη από τα 15,5 στα 2,8 εκατ. ευρώ) αποτελούν ουσιαστικά το άθροισμα των επιδόσεων των Σωληνουργείων Κορίνθου και των Ελληνικών Καλωδίων που συγχωνεύτηκαν πέρυσι για να δημιουργήσουν τον νέο ισχυρό Όμιλο. Όπως είναι φυσικό, δεν πρόλαβαν να αποτυπωθούν τα οφέλη αυτής της συγχώνευσης μέσα στο 2016, καθώς αυτό απαιτεί χρόνο και θα γίνει σταδιακά» δήλωσαν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην Cenergy, συμπληρώνοντας:
«Εμείς αποβλέπουμε στο να αποκτήσει η Cenergy αξία μεγαλύτερη από το άθροισμα των Ελληνικών Καλωδίων και των Σωληνουργείων Κορίνθου. Μπορεί η συγχώνευση να έλαβε χώρα μόλις πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο έχουν αρχίσει να δρομολογούνται ενέργειες σε τρία μέτωπα, που πιστεύουμε πως θα αποδώσουν με την πάροδο του χρόνου.

Το πρώτο μέτωπο αφορά τη δημιουργία συνεργιών και οικονομιών κλίμακας μέσα από την καλύτερη και στενότερη συνεργασία των δύο προϋπαρχόντων Ομίλων.

Το δεύτερο μέτωπο εστιάζεται στην προετοιμασία για καλύτερη χρηματοδότηση.

Και το τρίτο αποσκοπεί στη σύμπραξη των δύο Ομίλων με στόχο την προσφορά ενιαίας και ελκυστικής προϊοντικής γκάμας.

Όπως προβλέπεται, πολύ σημαντικά έργα που αφορούν την Cenergy θα υλοποιηθούν κατά τα επόμενα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη και ενδεικτικά αναφέρω τις διασυνδέσεις των νησιών μας, τα projects των καλωδίων στο εξωτερικό, τις επενδύσεις λόγω της υπάρχουσας τάσης για πράσινη ενέργεια και τόσα άλλα. Εμείς, αυτά τα έργα θα τα διεκδικήσουμε.

Και το θετικό για εμάς είναι ότι έχουμε ήδη υλοποιήσει τις απαιτούμενες επενδύσεις παρά το περιβάλλον της οικονομικής κρίσης που βίωσε η Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια».

Αποτελέσματα 2016

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: 

*Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 10,7% στα 692 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 775 εκατ. ευρώ το 2015, κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME), του χαμηλότερου όγκου πωλήσεων καλωδίων μέσης και χαμηλής τάσης στις ευρωπαϊκές αγορές, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, καθώς και λόγω καθυστερήσεων σε νέα ενεργειακά έργα, ως αποτέλεσμα των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

*Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (ΕΒΙΤ)* ανήλθαν σε 34 εκατ. ευρώ, έναντι 45 εκατ. ευρώ το 2015.

*Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) * ανήλθαν σε 60 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 73 εκατ. ευρώ το 2015.

*Τα έξοδα αναδιάρθρωσης ανήλθαν σε 2,1 εκατ. ευρώ το 2016.

*Τα κέρδη προ φόρου εισοδήματος ανήλθαν σε 2,8 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 15,5 εκατ. ευρώ το 2015.

*Οι ζημιές της χρήσης ανήλθαν σε 3,7 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με κέρδος ύψους 7,7 εκατ. ευρώ το 2015.

*Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά 10,4% σε 376 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

 

*Η αναλυτική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Cenergy δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη" Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v