Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρομέας: Ξεκινά η συνεργασία με τη Mercedes-Benz

Εντός του β΄ εξαμήνου ξεκινά στις εγκαταστάσεις της Δρομέας ΑΕΒΕ η μαζική παραγωγή καλουπιών και εξαρτημάτων αλουμινίου για φορτηγά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz. Παράλληλα η διοίκηση της εισηγμένης εξασφάλισε την επέκταση της συμφωνίας με την MTU, διεκδικώντας ταυτόχρονα και νέο έργο από την τελευταία.

Δρομέας: Ξεκινά η συνεργασία με τη Mercedes-Benz
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Εντός του β΄ εξαμήνου ξεκινά στις εγκαταστάσεις της Δρομέας ΑΕΒΕ η μαζική παραγωγή καλουπιών και εξαρτημάτων αλουμινίου για φορτηγά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz.

Παράλληλα η διοίκηση της εισηγμένης εξασφάλισε την επέκταση της συμφωνίας με την MTU, διεκδικώντας ταυτόχρονα και νέο έργο από την τελευταία.

Με ”διαβατήριο”, εξάλλου, την επιτυχή συνεργασία με την Corporate Express, για την προμήθεια εξοπλισμού επίπλων γραφείου σε όλες τις εκθέσεις της DaimlerChrysler (Mercedes-Benz), η Δρομέας ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά της Γερμανίας για τη διάθεση στη λιανική των επίπλων γραφείου που κατασκευάζει.

Ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη συζητήσεις με εταιρείες λιανικής πώλησης, που όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση της Δρομέας δίνουν αισιόδοξα μηνύματα για το κλείσιμο συμφωνιών.

Στα τέλη Ιουνίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί ο τελικός έλεγχος των καλουπιών που έχει κατασκευάσει η Δρομέας για τα φορτηγά αυτοκίνητα της Mercedes και εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, αμέσως μετά θα ξεκινήσει και η μαζική παραγωγή τους. Η συμφωνία αυτή θα εξασφαλίσει στην εισηγμένη έσοδα συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όσον αφορά στην τετραετή σύμβαση με τη θυγατρική της Mercedes, την εταιρεία κατασκευής μηχανών θαλάσσης MTU, για την παραγωγή εξαρτημάτων αλουμινίου, οδεύει προς επέκταση κατά 25% - 30% ανά έτος και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η αρχική σύμβαση ήταν προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Επίσης, η Δρομέας διεκδικεί από την MTU ένα νέο έργο που θα αφορά στο ίδιο αντικείμενο και προϋπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 έτη.

Τις προοπτικές αυτές θα διευκολύνουν τα δύο επενδυτικά προγράμματα που υλοποιεί αυτήν την περίοδο η εισηγμένη και τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2009.

Πρόκειται για την επέκταση της μονάδας αλουμινίου της μητρικής εταιρείας, με εγκατάσταση πρόσθετης μονάδας χύτευσης, και για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο την εξυπηρέτηση της νέας παραγωγής εξαρτημάτων αλουμινίου. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 3,9 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στη θυγατρική της εταιρεία ΚΕΜ δημιουργείται νέα μονάδα για τη μελέτη, τη σχεδίαση και την κατασκευή καλουπιών, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Στην κλειόμενη χρήση η Δρομέας προβλέπεται να παρουσιάσει ενοποιημένο κύκλο εργασιών 19,351 εκατ. ευρώ έναντι 18,854 εκατ. ευρώ το 2006 (+2,6%). Για την τρέχουσα χρήση 2008 οι εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας μιλούν για αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 10% - 12%.

Οι πωλήσεις των δύο θυγατρικών της Δρομέας πίεσαν τα ενοποιημένα μεγέθη. Συγκεκριμένα, η ΚΕΜ το 2007 μείωσε τον τζίρο της στα 890.000 ευρώ από 950.000 ευρώ το 2006 και η Dromeas BG EAD περιορίστηκε στα 965.000 ευρώ από 1,305 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Για φέτος, εκτός από το κατάστημα στη Ρουμανία, η Δρομέας προγραμματίζει τη δημιουργία τεσσάρων καταστημάτων στην Ελλάδα για έπιπλα κουζίνας με τη μέθοδο του franchising, ενώ άλλα πέντε σχεδιάζονται για το 2009.

Η Δρομέας τη φετινή χρονιά στοχεύει να αποκτήσει μερίδιο 2% από την αγορά των επίπλων κουζίνας, που υπολογίζεται να ανέλθει συνολικά σε 240 - 270 εκατ. ευρώ το 2008. Επίσης, δρομολογεί τη δημιουργία κέντρου κουζίνας και οικιακού επίπλου στο υπάρχον κατάστημά της, επί της Λεωφ. Μεσογείων.

Εξάλλου, η αγορά των επίπλων γραφείου παρουσιάζει οξύ ανταγωνισμό, με ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης που δεν υπερβαίνει το 3%. Στην αγορά αυτή, που αποτιμάται στα 150 εκατ. ευρώ, η Δρομέας κατέχει σήμερα μερίδιο 13,5% και στοχεύει στη διεύρυνσή του κατά 20%.

Προς τον σκοπό αυτόν ενισχύεται η παρουσία της στην Αττική και με ένα δεύτερο office center, το οποίο δημιουργείται στη Λεωφ. Κηφισίας και θα είναι έτοιμο προς λειτουργία στο β΄ εξάμηνο. Σήμερα το δίκτυο της Δρομέας αριθμεί 7 εμπορικά καταστήματα και 24 με τη μέθοδο του franchising. Στο εξωτερικό διαθέτει ένα εταιρικό κατάστημα στη Σόφια και ένα κατάστημα αντιπροσώπου στα Τίρανα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v