Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση 36,7% στα κέρδη το 2016

Σημαντικά βελτιωμένα τα στοιχεία της Πλαστικά Θράκης το 2016 σε ετήσια βάση. Διψήφια αύξηση του όγκου πωλήσεων το α' τρίμηνο του 2017

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση 36,7% στα κέρδη το 2016

Αύξηση 36,7% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Πλαστικά Θράκης το 2016 σε σχέση με το 2015, αν και ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά λιγότερο από 1%.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα βασικά χαρακτηριστικά της περιόδου συνοψίζονται στα εξής:

- Αύξηση του όγκου πωλήσεων και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης (Τεχνικά Υφάσματα & Συσκευασία)

- Μείωση των τιμών των πρώτων υλών

- Περαιτέρω συγκράτηση των σταθερών δαπανών παραγωγής

- Βελτίωση του προϊοντικού μίγματος και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης του Ομίλου

- Αύξηση του Καθαρού Τραπεζικού δανεισμού ως απόρροια του εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου, το οποίο εν μέρει χρηματοδοτήθηκε με τη χρήση τραπεζικού δανεισμού

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων ανήλθαν το 2016 σε 13,384 εκατ. ευρώ, τα κέρδη ανά μετοχή σε 0,304 ευρώ, τα ενοποιημένα EBITDA αυξήθηκαν κατά 21,3% στα 35,160 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 0,9% στα 291,9 εκατ. ευρώ.

Προβλεπόμενη Πορεία Αποτελεσμάτων για τη Χρήση 2017

Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων στη χρήση του 2017, η Πλαστικά Θράκης αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι στο α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως ο όγκος πωλήσεων παρουσίασε διψήφιο ρυθμό αύξησης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο στη χρήση 2016. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αύξηση του όγκου πωλήσεων είχε ο κλάδος των τεχνικών υφασμάτων ως απόρροια των επενδύσεων σε νέες γραμμές παραγωγής, οι οποίες υλοποιήθηκαν στη διετία 2015-2016.

Παρόλα αυτά η αύξηση του όγκου πωλήσεων δεν αποτυπώθηκε ακόμα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, σε επίπεδο κερδών, κυρίως λόγω των ενεργειών για τη διάθεση των αυξημένων όγκων παραγωγής και της αρνητικής επίδρασης της σταδιακής αύξησης των τιμών των α’ υλών. Η τιμή των α’ υλών προβλέπεται να αυξηθεί και το β΄ τρίμηνο και για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μετακύληση της αύξησης στις τιμές πώλησης καθώς και για την περαιτέρω αξιοποίηση των νέων γραμμών παραγωγής.

Οι προοπτικές για την τρέχουσα χρήση 2017 τελούν σε άμεση συνάρτηση με την διατήρηση του κλίματος αβεβαιότητας και αστάθειας στην εγχώρια καθώς και στις διεθνείς αγορές. Εν τούτοις, η ισχυρή κεφαλαιακή δομή του Ομίλου σε συνδυασμό με τις υγιείς λειτουργικές και οργανωτικές δομές τις οποίες διαθέτει, προσδίδουν στη Διοίκηση του Ομίλου τη δυνατότητα να διαχειριστεί αποτελεσματικά τυχόν δυσκολίες που πιθανόν ανακύψουν και να συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου.

 

***Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Πλαστικά Θράκης επισυνάπτονται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v