Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Vitro Hellas από τη ρωσική Demerus

Η ρωσική Demerus Ltd. που ανήκει στο ρωσικό όμιλο P.S. Capital απέκτησε το 51% των μετοχών της εταιρείας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού. Διαθέτει μονάδα στην Ημαθία.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Vitro Hellas από τη ρωσική Demerus

Η διοίκηση της Vitro Hellas ανακοίνωσε την Παρασκευή πως "ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά του 51% των μετόχων της εταιρείας από την Demerus Ltd., συμφερόντων ομίλου Ananyev (P.S. Capital Group)". Με την εξέλιξη αυτή "επιβεβαιώνεται η διαρκής αναπτυξιακή πορεία της Vitro Hellas στην παραγωγή, έρευνα και διάθεση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού υψηλής ποιότητας".

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως "η εισροή νέων κεφαλαίων στην εταιρεία, δίνει εμπράκτως ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο ελληνικός πρωτογενής τομέας και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων στις αγορές της Ρωσίας και της Κεντρικής Ασίας"¨.

Το νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Vitro Hellas "περιλαμβάνει τη σημαντική αύξηση της παραγωγικής της βάσης στην Ελλάδα για κάλυψη της δεδομένης ζήτησης του νέου της στρατηγικού εταίρου για φυτά στη Ρωσία, αλλά και τη μελλοντική δημιουργία εταιρείας στη Ρωσία για την ακόμη πιο ανταγωνιστικής προσέγγιση της τοπικής αγοράς".

Σημειώνεται πως μέχρι την υλοποίηση της συμφωνίας σημαντικός μέτοχος της εταιρείας ήταν "η Ελληνική εταιρία πολλαπλασιαστικού υλικού BIOS AGROSYSTEMS Α.Ε. του ομίλου "REDESTOS - Efthymiadis Agrotechnology Group" και η Ιταλική συνεταιριστική εταιρία VIVAI COOPERATIVI RAUSCEDO (VCR), παγκόσμιος leader της αγοράς του πολλαπλασιαστικού υλικού αμπέλου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v